• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hafızadaki(Panodaki) veriyi seçili hücreye yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2010 pro plus türkçe
Herkeze selam,
Ctrl+V tuşu Yapıştırmaya yarar. Bunun makro kodu nedir?
Örnek:
TR39000569789
**********546
**********541
**********856
Yukardaki sütunda bulunan TR39000569(**********) formatını aşağıdaki satırlara birkaç tıkla hızlıca aktarmak istiyorum. Örneğin yukardan aşağı sürükleyince dönüşüm gerçekleşsin. Birleştir fonksiyonundan daha kısa bir yöntem bulabilirmiyiz?

Dosyanız ekte. A1 hücresine ne yazarsanız seçtiğiniz hücrenin değerile birleştirerek seçili hücreye yazar. Ben Crtl+Shift+Q kısayolu yaptım değiştirip kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte. A1 hücresine ne yazarsanız seçtiğiniz hücrenin değerile birleştirerek seçili hücreye yazar. Ben Crtl+Shift+Q kısayolu yaptım değiştirip kullanabilirsiniz.

Çok teşekür ederim, istediğime çok yaklaştınız, sizin verdiğiniz kod [A1] hücresinden değer alıyor, ben ise bu değeri hafızadan(panodan) almasını istiyorum.

Kodu aşağıdaki şekilde değiştirin hocam, yanlız excelde kopyala yaparken hücrenin içine girip metni kopyalayın aksi halde onun bir metin olduğu anlaşılmaz.

Dim test As String
Dim clipboard As MSForms.DataObject
Set clipboard = New MSForms.DataObject
clipboard.GetFromClipboard
test = clipboard.GetText
dgr = Right(ActiveCell.Value, 3)
ActiveCell.Value = test & dgr

Eğer çalışmazsa Microsoft Form 2.0 Object Library nesnesini -Tools -References kısmından yükleyin orda yoksa Browse deyip FM20.dll dosyasını seçin sonra gelicektir.

Office 2013 TR 64 bit kullandığımdan Tools References kısmına ulaşamadım. Ayrıca kod aşağıdaki
linkteki-resimdeki hatayı verdi.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/32941391/2013-04-23_222133.jpg

Ayrıca kodun şu parçasını --> " dgr = Right(ActiveCell.Value, 3) " esnetmeniz mümkünmü.Yani oradaki 3 değeri 4 te olabilir 5 te. Yani hücre içinde kaç değer varsa sağdan en sonuncusunu bulsun imleç oraya gelsin, ardından panodaki değer oraya yapışsın.

Aşağıdaki linkte örnek açıklayıcı excell dosyası var.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/32941391/BO%C5%9ELUK%20DOLDURMA.xlsx

Son düzenleme:
Geri