• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Güvenlik..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba makrolu bir çalışmada ki sayfaları, sıradan bi excele, sayfaları taşırken veya kopyalarken kodlarda sayfa beraberinde gidiyor. bunu istemiyorum. Bunu engelleyecek bir yöntem varmıdır.

Sayfaya bir adet düğme koyar ve aşağıdaki kodu yarasanız istediğiniz olur sanırım.
Sub farklıkaydetmakrolarısil()

Dim vFilename As Variant
Dim wbActiveBook As Workbook
Dim oVBComp As Object
Dim oVBComps As Object

vFilename = Application.GetSaveAsFilename(filefilter:="Microso ft Excel Workbooks,*.xls", _
Title:="Save Copy Without Macros")

If vFilename = False Then Exit Sub

ActiveWorkbook.SaveCopyAs vFilename
Set wbActiveBook = Workbooks.Open(vFilename)
End Sub

Dosyayı sizin belirleyeceğiniz bir ad ile farklı kaydeder ve makroları siler

Merhaba makrolu bir çalışmada ki sayfaları, sıradan bi excele, sayfaları taşırken veya kopyalarken kodlarda sayfa beraberinde gidiyor. bunu istemiyorum. Bunu engelleyecek bir yöntem varmıdır.

Ekli dosyayı inceleyin

Userformdan kopyalanacak sayfaları seçin daha sonra komut düğmesine tıklayın hedef dosyayı seçin işlem tamam.

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Herkese günaydın hayırlı sabahlar, istediğim buna yakın bir şey, şöyle anlatayım kısaca…
Makaolu bir çalışma dosyam var 12 sayfalık kadar, bunun makro bölümünde şifre var, ne kadar güvenli onu bilemiyorum tabi ki, benim istediğim sıradan bir excel açıp, bu çalışma dosyamdaki sayfaları sağ tıklayıp taşı veya kopyalama engeli olsun istiyorum. Bu sayfalar ne taşınsın ne kopyalansın. Kopyalanmasını istemediğim sayfalara o kodu yerleştirmek istiyorum o sayfalar kesinlikle kopyalanmasın, taşınmasın. Bu yani, butonsuz bir şekilde olması gerekiyor..
Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar,
Herkese günaydın hayırlı sabahlar, istediğim buna yakın bir şey, şöyle anlatayım kısaca…
Makaolu bir çalışma dosyam var 12 sayfalık kadar, bunun makro bölümünde şifre var, ne kadar güvenli onu bilemiyorum tabi ki, benim istediğim sıradan bir excel açıp, bu çalışma dosyamdaki sayfaları sağ tıklayıp taşı veya kopyalama engeli olsun istiyorum. Bu sayfalar ne taşınsın ne kopyalansın. Kopyalanmasını istemediğim sayfalara o kodu yerleştirmek istiyorum o sayfalar kesinlikle kopyalanmasın, taşınmasın. Bu yani, butonsuz bir şekilde olması gerekiyor..

Mesajınızı kime hitapla yazdığınız belli değil eğer bana yazdıysanız.
1. nolu mesajdaki sorunuza 4 nolu mesajda cevap verdim. Oysa şimdi sizin 5.nolu mesajınızdaki soru çok farklı bu durumdan sonra ben bu konu başlığına cevap vermiyeceğim.

Çalışma kitabını korumanız kısmen yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar.

Merhaba Halit bey,
dosyanızı imcelidim istediğime yakın diye yazdım zaten. benim istediğim şu:
Bir kod olmalı ve bu kod olan sayfalarda taşıma ve kopyalama yapmaya engel olmalı. yada izin istemeli. böyle butonlu falan olmamalı yani.
Çok yoğun olduğumdan 1 sn zamanım olmadığı anda cevap yazdım. bilmeyerek bir kusur hata ettimse af ola diyorum.
saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım.
iyi akşamlar dilerim.

Merhabalar,

Merhaba
Kusura bakmayın ama sorularınız genelde kuyuya taş atma gibi oluyor, nedense o taşı çıkarmak epey güç oluyor.
Taşı attınız, ben de çıkaracak ipin ucunu göstereyim.
Araştırıp bulmaya çalışın.

Taşı veya kopyala ID nosu neyse onu bulacaksınız (sitede bunun listesi olacak, 2010 için aynı ID midir bilmem)
Bu ID kodu taşınmasını istemediğiniz sayfanın activate yordamına False olarak yazacaksınız, deactivate yordamında true olacak.
autoclose yordamında da ID true olmalı, yoksa geri getiremezsiniz.

İşte size ip ucu, buyur çıkar taşı kuyudan. :)

Not:
İp ucunu vermekle yetiniyorum, deneme yapmadım, nasıl çalışır bilmem.
Konuya fazla bulaşmak istemiyorum, 46 mesaj takibi zor olur.

Merhaba Halit bey,
dosyanızı imcelidim istediğime yakın diye yazdım zaten. benim istediğim şu:
Bir kod olmalı ve bu kod olan sayfalarda taşıma ve kopyalama yapmaya engel olmalı. yada izin istemeli. böyle butonlu falan olmamalı yani.
Çok yoğun olduğumdan 1 sn zamanım olmadığı anda cevap yazdım. bilmeyerek bir kusur hata ettimse af ola diyorum.
saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım.
iyi akşamlar dilerim.

Cevap yazmıyacaktım aslında ama şunu açıklayım birinci sorunuzu kırmızı renkli bölümü

"Merhaba makrolu bir çalışmada ki sayfaları, sıradan bi excele, sayfaları taşırken veya kopyalarken kodlarda sayfa beraberinde gidiyor. bunu istemiyorum. Bunu engelleyecek bir yöntem varmıdır."

(Ben şöyle anlıyorum sayfaları başka bir dosyaya kapyalarken veya taşırken sayfanın kod bölümündeki makrolar gitmesin)

Bu sorunuza yaklaşık iki saat uğraştım üsteki mesjımdaki örnek dosyayıda ekledim sayfaları taşırken veya kopyalarken sayfadaki kod bölümündeki makroları siliyor.

Diğer sorunuzdada dosyadaki sayfaları taşıma ve kopyalamaya karşı korumaya yönelik bir sorunuz var.

Bu soruların ikisi birbirinden çok farklı

Aslında ikinci sorunuzun cevabınıda yukarıdaki mesajımda vermiştim ama gözünüzden kaçmış.

Tıpkı sayfa koruması gibi Çalışma kitabını korumakla bu sorununuzu giderebilirsiniz.

Çalışma kitabını korumak sayfaları taşımaya ve kopyalamaya karşı iyi bir yöntem

Değerli hocalarım arkadaşlarım bilmeyerek sizi yoruyorsam, af buyurun hakkınızı helal edin lütfen,
Sayın Halit bey alttaki mesajınız tam istediğim gibi ama butonsuz olmalı, bunu butonsuz olarak uyarlayabilirsek tam istediğim gibi olabilir.
(Ben şöyle anlıyorum sayfaları başka bir dosyaya kopyalarken veya taşırken sayfanın kod bölümündeki makrolar gitmesin)
Her şey için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. İyi akşamlar dilerim.

Merhaba Halit Bey, bu konuyu sizin dediğiniz gibi, ancak butonuz bir şekilde uyarlayabilmemiz mümkün mü yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar iyi akşamlar dilerim.
Saygılarımla.

Geri