• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Güvenlik ve Kişiseliştirme yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Oluşturduğum bir excel kitabında kullanıcıların belirttiğim hücreler dışında değişiklik yapamamasını istiyorum.Aynı şekilde yazar kısmında da adımın görülmesini ve değişikliğe izin vermemesini istiyorum.Bir türlü başaramadım dosya şifreli olmamalı ve sayfayı koru kitabı koru seçenekleri de diğer kullanıcılar tarafından açılabiliyor.İmza denedim ama oda onaylı olması gerekiyor diyor ki onaylı olursa kullanıcalar için erişim kısıtlanabiliyormu bilmiyorum.Bu konuda yardımcı olabilecek bilgisi olan arkadaşların önerilerini rica ederim.

"sayfayı koru kitabı koru seçenekleri de diğer kullanıcılar tarafından açılabiliyor." nasıl yani? şifreyi mi söylüyorsun, sayfa korumasını kırmayı mı biliyorlar? yoksa izin verilen hücreler dışında değişiklik yapılamaz.

"sayfayı koru kitabı koru seçenekleri de diğer kullanıcılar tarafından açılabiliyor." nasıl yani? şifreyi mi söylüyorsun, sayfa korumasını kırmayı mı biliyorlar? yoksa izin verilen hücreler dışında değişiklik yapılamaz.

3 gündür uğraşıyorum araştırıyorum ama sizin uyarınızdan sonra farkkettim çok teşekkür ederim.Sayfayı koru seçeneğinde parola uygulanması uyarı şeklinde çıkmıyormuş kitabı koru seçeneği işimi görmüyordu.

Diğer sorunum yazar ismi olarak değiştirilemez bir şekilde kendi ismimi nasıl girebilirim.Giriyorum kaydettikten sonra göremiyorum yada başkası açtığında değiştir diyebiliyor.Yazar ismi olmasada dosyada kaldırılamayacak bir şekilde ismimin görülmesini nasıl sağlayabilirim bir yolu varmıdır?

aynı mantıkla, herhangi bir hücreye yazarsınız, sayfayı koruduğunuzda orası değişmez. korumalı ve koruma olmayan hücreli ayarlamak için önce hücreye sağ tıklayıp "Hücre Biçimlendir" Koruma sekmesi kilitli kutusunun işaretli olması gerekir.

Geri