• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

gunun tarıhıyle sayfa kopyalama

Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
Sayın ustadlarım ufak bır sorunum var ılgılenırsenız sevınırım. Yapmak ıstedıgım olay ;
ektekı dosyamda bulunan sayfada butona bastıgımızda sayfa ıcerısındekı formullerı kopyala yapıstır yontemıyle yok eden bır makro var. Ben bu butona bastıgımda bu formuller gıtmeden o gunun tarıhıyle hemen yanına sayfayı kopyalamak sonrada formullerı aynı sekılde yok etmek.

Ekli dosyalar

muhtemelen yıne ıfade edemedım :)))) Kısacası ben sayfayı kopyaladıgımda bugunun tarıhı neyse kopyalanan sayfanında adı o olsun.

Selamlar,

Kullandığınız kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Set S1 = ActiveSheet
    ActiveSheet.Copy After:=Worksheets(Sheets.Count)
    On Error GoTo Hata
    ActiveSheet.Name = Date
    Mesaj = MsgBox("Kopyalama işlemi yapılacak eminmisin ?", vbYesNo + vbQuestion)
    If Mesaj = vbYes Then
    S1.Select
    Cells.Select
    Selection.Copy
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
    :=False, Transpose:=False
    Application.CutCopyMode = False
    Range("B2:P3").Select
    Else
    MsgBox ("Kopyalama işlemi iptal edilmiştir.")
    End If
    Exit Sub
Hata:
    MsgBox "Aynı isimde sayfa mevcuttur. Son eklenen sayfa silinecektir !", vbCritical, "Dikkat !"
    Application.DisplayAlerts = False
    ActiveSheet.Delete
    Application.DisplayAlerts = True
    S1.Select
    Set S1 = Nothing
End Sub

Sayın Korhan AYHAN hocam elınıze saglık cok tesekkur ederım.
Sıze bır sorum daha ek tekı dosyayı sız hazırlamıstınız bu konu hakkında yıne yardımlarınız beklıyorum umarım fazla olmamısımdır. Sımdı ek tekı dosyamda heasplama sayfasında ıkı tarıh aralıgı ve bolum secınce malıyet sayfasında secılen bolumunun altındakı verıler gelıyor. Fakat malıyet sayfasında hucrelerde formul oldugu ıcın butun hucreler dolu gozukuyor ve hepsı gelıyor ben hammalıye ıstanbul secenegıne formul kodum ektekı dosyada bır bakarsanız sevınırım sımdıden tsk ederım.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Önerdiğim koddaki aşağıdaki satırı kırmızı renkli olan satırla değiştirip denermisiniz. Bu şekilde formül sonucu boş olan hücreler işleme alınmayacaktır.

Eski hali;
Kod:
If S1.Cells(Y, 1) >= S2.Range("A2") And S1.Cells(Y, 1) <= S2.Range("B2") And S1.Cells(Y, Sütun) <> 0 Then

Yeni hali;
Kod:
[COLOR=red]If S1.Cells(Y, 1) >= S2.Range("A2") And S1.Cells(Y, 1) <= S2.Range("B2") And S1.Cells(Y, Sütun) <> "" And S1.Cells(Y, Sütun) <> 0 Then[/COLOR]

Hocam ugrastırıyorum ama bu olmadı yada ben beceremedım yıne aynı sonucu verıyor. Formullu hucreler bos olsada gelıyor yanı

Selamlar,

Sizin eklediğiniz dosyada Hammaliye İstanbul seçeneği ile raporlama yapınca iki satır veri listeleniyor. Son vermiş olduğum kodu eğer doğru eklediyseniz son haliyle sadece tek satır veri listelenmesi gerekir.

Hocam dosyaya kopyaladım ama yıne ıkı satır verdı. Kodları kopyaladıgım dosya ek te acaba yanlıs mı kopyaladım.

Ekli dosyalar

Gercekten cok mınnetarım ılgınız ıcın tşk ederım

Selamlar,

Evet uygularken yanlışlık yapmışsınız.

"" bu işaret yerine siz " " şeklinde araya boşluk ekleyerek uygulamışsınız. Buda yanlış sonuç üretmektedir.

"" işareti boş anlamına gelmektedir. Zaten sayfa üzerinde uyguladığınız formülde de "" işareti kullanılmış.

Hocam tsk ederım gercekten ugrastırdım sızı bunun ıcı sıze mınnettarım becerıksızlıgıme verın :)

Hocam cok tsk ederım sızıde epey ugrastırdım. Cok tsk ederım saygılar sunarım.

Geri