• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gunun tarih kosulu sartı ile tek tek hucre toplamı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 English
Hocalarım Oncelikle Selamlar,

Ekte detaylı olarak acıkladıgım bir tablom var. Alt hucrelerin toplamlarını alan basit bir toplama formulunu baska bir sutundaki tarih kosuluna gore tek tek toplaması gerekiyor. SUMPRODUCT ve SUMIF formuleleri ile cozum aradım ama durum biraz farklı oldugu icin takıldım.

Forum da da tam istedigim ornegi bulamadım ve diger ornekleri buna gore de yorumlayamadım,yardımınıza ihtiyacım var.

Cok tesekkurler simdiden...

Ekli dosyalar

L5 hücresine:
Kod:
=SUMPRODUCT((ISNUMBER($C$9:$C$64))*($C$9:$C$64<=TODAY()+1)*OFFSET($L$9:$L$64;1;;;1))

uygulayınız.
Diğer alanlarda da aynı mantıkla sonuç isterseniz; OFFSET kısmını isteğinize uygun düzenleyebilirsiniz.

L5 hücresine:
Kod:
=SUMPRODUCT((ISNUMBER($C$9:$C$64))*($C$9:$C$64<=TODAY()+1)*OFFSET($L$9:$L$64;1;;;1))

uygulayınız.
Diğer alanlarda da aynı mantıkla sonuç isterseniz; OFFSET kısmını isteğinize uygun düzenleyebilirsiniz.

Hocam cok tesekkur ediyorum,sayenizde OFFSET i de ogrenmis oldum,offset hakkında daha detaylı bilgi de edinecegim.D ediginiz gibi diger hucrelere uygulamasını yapıyorum.
Kolay gelsin.

Turist Bey ,
Kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum ama nedenini anlamadıgım bir sorun oluyor.
Aynı tabloda L5 orneginizi L6-L7 ve L8 icin ; 1;;;1) , 2;;;1) , 3;;;1) , 4;;;1) seklinde cozdum,sanırım dogru mantık ama J5-J6-J7-J8 icin hata veriyor.
Hata veren tablo ektedir,cozum ve sebebi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

65...68 satırlarda sayısal değer bulunmadığı için hata veriyor.
Boş bırakmak yerine SIFIR (0) değeri yazarsanız, formüller doğru sonuç verecektir.

Tekrar tesekkurler,suan icin bu sorun ve sebebi de aydınlıga kavustu :)

Geri