• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük veri takibine ilişkin bir çalışma.

Merhaba,

''Günlük Veri Takibi'' konusundaki bir çalışmam ekte bulunmaktadır. Çalışmada Firmanını satış yaptığı illerdeki bayinin başarısı günlük olarak izlenmeye çalışılıyor. Yaplıan işlemler:
1-Her il'de 1 bayi olduğu varsayımı ile hazırlanan doysyada, günlü çekilen veriler, o günün tarihinin isim olarak kullaıldığı çalışma sayfalarına kaydediliyor.
2-''Rapor'' sayfasında, tarih ve il bazında satış ve başarı gözlemleniyor. Bu sayfada rakamlar kümülatif gitmektedir.
3-''İl Bazında Fark Takibi'' sayfasında, her ildeki günlük satış miktarı, %100 hedef başarısı için kalan miktarlar yer alıyor. (''Rapor'' sayfasındaki veriler kükülatif, ancak buradaki veriler günlüktür.)
4-''Son İki Gün Farkları'' sayfasında, içinde bulunulan günden 1 ve 2 günleri farkı alınıyor.
5-''Grafik'' safasında, il ve ürün bazında satışın değerlendirildiğ grafikler mevcut.

''Rapor'' sayfasında bir çalışma yaptım, ancak diğer sayfalardaki makro/formül çalışmaları benim bilgimi aştı.

Yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

''Günlük Veri Takibi'' konusundaki bir önceki mesajım ekinde belirttiğim bazı işlemleri kısaltarak çözdüm.
Ancak "Dolaylı" foksiyonu kullanımı ile ilgili bir sorun kaldı. Şöyle ki;
1-Hergüne ait verileri dosyama, o günün adı ile açtığım çalışma sayfalarına kaydediyorum.
2-Günlük verilerin bulunduğu sayfalardan "rapor" sayfasına makro ile bayi bazında veri çekebiliyorum.

Buraya kadar tamam.. Ancak;
3-"Fark İcmal" sayfasında dolaylı fonksiyonunu çok fazla hücre için kullanmam sebebiyle, dosya hayli büyüdü ve işlem hızı oldukça yavaşladı.

Konuya ilişkin örnek çalışmam ekte bulunmaktadır.

Sn.Necdet Yeşertener'in;
http://www.excel.web.tr/f48/sayfa-aratmak-ve-veri-cekmek-yardym-t94531.html linkinde bulunan çalışmasını uyarlamaya çalıştım, ancak başaramadım.

Yardımlarınızı rica ederiyorum.

İyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub AKTAR()
    Dim X As Long, Y As Byte
    Dim Satır As Long, Sütun As Byte
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet

With Application
        .ScreenUpdating = False
        .Calculation = xlCalculationManual
    End With

Sheets("Fark İcmal").Select
    Satır = 2
    Sütun = 5

For X = 8 To 69
        For Y = 3 To 23
            On Error Resume Next
            Set S1 = Sheets(Range("D2").Text)
            Set S2 = Sheets(Range("C2").Text)
            On Error GoTo 0

If S1 Is Nothing Or S2 Is Nothing Then
                Cells(X, Y) = "Tarih Yok!"
            Else
                Cells(X, Y) = Sheets(Range("D2").Text).Cells(Satır, Sütun) - Sheets(Range("C2").Text).Cells(Satır, Sütun)
            End If

Select Case Sütun
                Case Is < 20
                    Sütun = Sütun + 3
                Case Is = 20
                    Sütun = Sütun + 1
                Case Is = 25
                    Sütun = Sütun + 3
                Case Is = 28
                    Sütun = Sütun + 8
                Case Is = 36
                    Sütun = Sütun + 3
                Case Is >= 39
                    Sütun = Sütun + 1
            End Select
        Next
        Sütun = 5
        Satır = Satır + 1
    Next

Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing

With Application
        .ScreenUpdating = True
        .Calculation = xlCalculationAutomatic
    End With

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sn.Korhan bey,

Özel bir durum sebebiyle bir süre forumdan uzak kaldım. İlgi ve yardınız içi teşekkür ederim.
Geç kalan teşekkür için de ayrıca özür dilerim..

Merhaba bir proje ödevim için yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.

· Personel bilgilerinden oluşan “Personel Bilgileri” çalışma sayfasında
Tc Kimlik No, SSk No, Ad-Soyad, Görevi,Bölümü,Bağlı Olduğu Departman,E-Mail Adresi vb… bilgiler yer alacak

· “Personel Maaş Ödeme” sayfasında
Adı-Soyadı,İşe Giriş Tarihi,Çalışma Yılı,Yıllık İzin Avans,Yıllık Zam Oranı,Net Maaş vb.. bilgiler yer alacak..

· “Personel Arama” Sayfasında da hem düşey ara ile hem de oluşturulacak userformdan veri arama kodlarıyla tüm personel bilgilerine ulaşılacak şekilde tablo yapılacak..

· Bu bilgilerin dışında tabloya gereken tüm veriler eklenmelidir…

· Personelin maaş, yıllık zam oranı ,çalışma yıllarının ve personelin yaşlarının grafikleri yapılacaktır…

Enderrr bey,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Forum kurallarını gözden geçirmeniz harika olurdu...
Daha sonra da benzer bitmiş çalışmalara göz atabilirdiniz. Personel konusunda sitede onlarca örnek var, belki de işinize yakın ya da gören çıkar içlerinden ...
Konunuzu konu altına yazmayın, biten konu ve konu başlığındaki farklılık nedeni ile altta kalıp görünürlük yitirir. Daha iyisi, yeni bir başlık açmalısınız .

Bir proje ÖDEVİ 'nden söz ediyorsunuz ki , bu durumlarda genel tutum ödev ayrıntılarında yolu göstermektir burada, ödev teslimi değil. Siz de yapabilirsiniz...

En azından tabloyu excel üzerinde işinize uygun olan şekilde hazırlayıp buraya yükler misiniz? Bir kazan çorba istemişsiniz ama tuzunuz da olsun değil mi ? Hadi siz de kollarınızı sıvayın... Konunuzu en iyi siz biliyorsunuz.

Son düzenleme:
Proje için yardım ..

Cems bey merhaba ;
Siteye bir arkadaşımın tafsiyesi üzerine üye oldum.Söylemiş olduğunuz gibi birçok faydalı paylaşım buldum ama benim istediğime benzerlik bulamadım.Zaman ile ilgil sıkımtımda olduğundan mesaj yazmak istedim.Ama söylemiş olduğunuz herşeyi kabul ediyor , kuralları uymadığım için özür dilerim.Amacım yardım alabilmekten öte değildir.Formun çizgisi dışına çıkmak istemezdim.Hazır şablon vardı ama inanın ki sistemi bilmediğimden eklemedim ama şimdi ekledim.Tekrar yardımınız rica olunur.Şimdiden emeğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Forum kendi içinde birbirine sosyal saygı sınırı ile bilgi alan veren ve her biri ayrı kütüphane olan üyelerden oluştuğundan , forum ilke ve kurallarına uyumsuzluk sessizlik getirebilir. Özürlük birşey yok, daha bir dikkat ve saygı ; bundan sonra zaten olacaktır.

Merhaba bir proje ödevim için yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.

· Personel bilgilerinden oluşan “Personel Bilgileri” çalışma sayfasında
Tc Kimlik No, SSk No, Ad-Soyad, Görevi,Bölümü,Bağlı Olduğu Departman,E-Mail Adresi vb… bilgiler yer alacak

· “Personel Maaş Ödeme” sayfasında
Adı-Soyadı,İşe Giriş Tarihi,Çalışma Yılı,Yıllık İzin Avans,Yıllık Zam Oranı,Net Maaş vb.. bilgiler yer alacak..

· “Personel Arama” Sayfasında da hem düşey ara ile hem de oluşturulacak userformdan veri arama kodlarıyla tüm personel bilgilerine ulaşılacak şekilde tablo yapılacak..

· Bu bilgilerin dışında tabloya gereken tüm veriler eklenmelidir…

· Personelin maaş, yıllık zam oranı ,çalışma yıllarının ve personelin yaşlarının grafikleri yapılacaktır…

Dosyanızı inceleyip kabasını toparladım zaman kazanmanız için , alt+f11 ile kodlara geçerek nasıl çalıştığını da f8 ile adımlayarak görebilirsiniz ve değişiklik yapabilirsiniz artık gerisini siz halledersiniz... Ödev sizin, tuzu alın gelin...
Saygılarla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri