• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük Üretim Raporu

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
İyi akşamlar arkadaşlar. Bu forumu yeni buldum. Böyle bir forumun aktif olarak yönetilmesi çok hoşuma gitti. İzninizle çözemediğim bir sorunumu paylaşacağım. Çözüm öneren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

2 tane excel dosyamız var. Bunlardan biri değerlerin girildiği ana excel dosyası. İkinci dosyamız ise bağ yapıştır ile ana dosyadan değerleri alan, günlük, aylık ve yıllık stokları günlük olarak belirten dosya. İkinci dosyanın her gün gönderilmesi gerekli. Bu yüzden sayfa sayfa her gün için ayrı yapılmış. Genelde 30 sayfa (1 aydaki gün sayısı kadar). Ben bu 30 sayfalık ikinci dosyayı tek bir sayfa olarak ana dosyaya eklemek istiyorum. Aylık ve yıllık stokları toplamlardan kolaylıkla alıyorum. Ama bir önceki gün girilen değerleri bu sayfaya aktarmakta takıldım. Çünkü günlük tablo 30 satırlık (bir aydaki gün sayısı kadar). Eklediğim sayfada bugünün değerlerini aldıktan sonra, ertesi gün sadece yarının değerlerini almasını istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Merhaba,

Ne kadar net'te anlatsanız, örnek dosya olmadan uygulama yapılmadan kesin sonuca ulaşmak zaman alır,

Önerim, sonuçları elle girilmiş ve açıklamalı bir dosya yüklemenizdir, dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip, linkini buraya verirseniz, indirip bakılabilir,

Kolay gelsin.

Merhaba,

Ne kadar net'te anlatsanız, örnek dosya olmadan uygulama yapılmadan kesin sonuca ulaşmak zaman alır,

Önerim, sonuçları elle girilmiş ve açıklamalı bir dosya yüklemenizdir, dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip, linkini buraya verirseniz, indirip bakılabilir,

Kolay gelsin.

MEX4QQ.png
[/url][/IMG]

İlginiz için teşekkür ederim. Sol taraftaki benim değerleri günlük girdiğim sayfam. Sağ taraftaki ise günlük rapor kağıdım (sorununu çözemediğim sayfa). Önceden bu poroblemli sayfa ayrı bir excel çalışma kitabıydı. 31 tane sayfadan oluşan (günlük rapor olduğu için), her değeri ana sayfadan alan bir yığındı. Şimdi ben bunu ana sayfaya aynen bu şekilde eklemek istiyorum. Yıllık toplamı ve aylık toplamı, D33 ve E32 hücrelerinden alıyor. Onlarda sorun yok, çünkü değerleri aldığı hücre hiçbir zaman değişmiyor. Ama Üretimler 1 (ana sayfa B sütunu) ve Üretimler 2 (ana sayfa C sütunu), gün gün girildiğinden ve sadece günlük üretim istendiğinden, sürekli değişecek. Ben en son girdiğim değeri almasını istiyorum. Bunun bir çözümü var mıdır? Tekrardan sağolun iyi geceler.

Merhaba,

Dosya ekleseniz çabuk ve doğru çözüm alma şansınız yüksek olurdu,

Doğru anladıysam ;

"Problemli Sayfa" da B4'e ; =Topla.Çarpım((Anasayfa!B2:B32=A1)*(Anasayfa!C2:C32))

"Problemli Sayfa" da B5'e ; =Topla.Çarpım((Anasayfa!B2:B32=A1)*(Anasayfa!D2: D32))

yazarak dener misiniz ?

Merhaba,

Dosya ekleseniz çabuk ve doğru çözüm alma şansınız yüksek olurdu,

Doğru anladıysam ;

"Problemli Sayfa" da B4'e ; =Topla.Çarpım((Anasayfa!B2:B32=A1)*(Anasayfa!C2:C32))

"Problemli Sayfa" da B5'e ; =Topla.Çarpım((Anasayfa!B2:B32=A1)*(Anasayfa!D2: D32))

yazarak dener misiniz ?

Hocam tekrardan ilginize çok teşekkür ederim. Formatı bilmediğimden sizi de baya uğraştırdım. Dediğinizi denedim ama sonuç alamadım. Dosyayı alta yükledim. Zahmet olmazsa bir bakarsanız sevinirim.

http://s5.dosya.tc/server2/w8e0h9/ornek.xlsx.html

Gördüğüm kadarıyla ANASAYFA isimli sayfanızdaki TOPLAM satırının üstündeki bölümde
B ve C stunundaki son dolu hücrelerdeki değerleri diğer sayfaya aktarmak istiyorsunuz.

Aşağıdaki formülü PROBLEMLİ SAYFA adlı sayfanızda B4 hücresine uygulayın.
Kod:
=DOLAYLI("'ANA SAYFA'![B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]"&KAÇINCI("TOPLAM";'ANA SAYFA'!A:A;0)-BOŞLUKSAY('ANA SAYFA'!B3:B33)-1)

C4 hücresine ise aynı formüldeki kırmızı renkli B harfini C olarak değiştirerek uygulayınız.

Son düzenleme:
Gördüğüm kadarıyla ANASAYFA isimli sayfanızdaki TOPLAM satırının üstündeki bölümde
B ve C stunundaki son dolu hücrelerdeki değerleri diğer sayfaya aktarmak istiyorsunuz.

Aşağıdaki formülü PROBLEMLİ SAYFA adlı sayfanızda B4 hücresine uygulayın.
Kod:
=DOLAYLI("'ANA SAYFA'![B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]"&KAÇINCI("TOPLAM";'ANA SAYFA'!A:A;0)-BOŞLUKSAY('ANA SAYFA'!B3:B33)-1)

C4 hücresine ise aynı formüldeki kırmızı renkli B harfini C olarak değiştirerek uygulayınız.

Hocam problemimi çözdüğünüz için çok teşekkür ederim. Çok büyük yardımınız oldu. Sağolun

Geri