• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük fiş kontrolü

Excel Vers. ve Dili
office 2016 excel
konuyu nereye açacağımı tam kestiremediğim için burdan bi sorayım dedim burdanda dosya ekleyemedim isterseniz mail atabilirm

elimde günlük fişleri incelediğim bir excel doyası var gelen fişleri sirası ile yazıyorum bazıları vadeli bazıları nakit bazıları bağlantı genel toplam almakta bi sorun yok ancak bunları ayrı ayrı bağlantıları bir vadelileri bir ... gibi toplayıp bir kareye yazmak istiyorum ancak bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba ?

Ekli dosyayı görüntüle Sipariş Fişi Takip.xlsx Çalıştığım dosya

Sayın fhkoksal,

Sorunuzun Özet Tablo (Pivot Table) ile çözümünü EK'te bilginize sunmaktayım. Umarım fayda sağlar.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Kusura bakmayın ben beceremiyorum herhalde ancak dosyada bi değişiklik göremedim . ekteki değişikliği biraz acıklar mısınız acaba ?

Kusura bakmayın ben beceremiyorum herhalde ancak dosyada bi değişiklik göremedim . ekteki değişikliği biraz acıklar mısınız acaba ?
sayfa sağında özet tablo var normalde çıkmaz ama ilgili seçeneklere (satır etiketlerinin altındaki) tıklarsanız sağ tarafta çıkar

Acaba bunu benim dediğim gibi yapma ihtimalimiz nedir ayıklamaktan ziyade örnek : bağlantı satışların yanındaki değerleri toplayıp bağlantı satış toplamı olarak yazsak veya vadeli ...
olamayacak bişey mi acaba

sayfa sağında özet tablo var normalde çıkmaz ama ilgili seçeneklere (satır etiketlerinin altındaki) tıklarsanız sağ tarafta çıkar

Özet tablo veya pivot table buldum ancak ayıklamak değilde istediğim yukarıda anlattığım gibi bir toplam almak istiyorum mumkunse aynı sayfa içinde

Merhaba,

L5 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=ETOPLA(E:E;J5;F:F)

.

Çok teşekkür ederim sayın moderatör,tam olarak aradığım şey burda etopla ile yapılacağını tahmin etmiştim ama bir türlü tam formülü oturtamadım acaba formülün içindekilerin manalarını açık olarak yazarmısınız öğrenmek mahiyetinde soruyorum mantığı neydi tam olarak .

Merhaba,

L5 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=ETOPLA(E:E;J5;F:F)

.

=etopla(ölçütü aradığınız aralık;ölçüt;ölçütün karşılığında toplamak istediğiniz aralık)

Şeklinde açıklanabilir.

=etopla(ölçütü aradığınız aralık;ölçüt;ölçütün karşılığında toplamak istediğiniz aralık)

Şeklinde açıklanabilir.

Teşekkür ederim formülün excel in acıklamasını tam anlamamışım demekki :))

Geri