• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük Deftere satır ekleme..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Tüm Destek Ekibine Selamlar..Benim Çözmeyi başaramadığım bir konu var..Ben temmuz isimli işçilerin net maaşlarını hesaplayan sayfadaki C - BS - FM - CB Sütununlarındaki Değerleri sayfaya koyacağımız bir buton yardımıyla GUNLUK-DEFTER ' deki Tarih - açıklama ve alacak kısımlarına işlemesini istiyorum..Günlük Deftere işlerken D3 deki aydeğeri ne gösteriyorsa bir sonraki ayın başı tarihini göstermeli.

Yani misal Vermek Gerekirse Tarih Sütununa : 01.08.2014
Açıklamaya : Metin Bodur - Temmuz Maaş- NÇ=30 FM=0
Alacak Sütununa : 10000

olarak giriş yapmalı..Ekteki Dosyadada gunluk deftere Elle giriş yaparak varılması gereken sonuçlardan birini gösterdim zaten..

Birde eğerki Net Alacak 0 veya - gibi sayı olmayan değerler ise aktarımda hiçbirşey yapmamalı..

Kısaca Ben Aktar butonuna bastığımda ordaki çalışanların bilgileri Bir sonraki ayın başına tarih atarak, tüm çalışanların evvelki aydaki değerleri yukardaki örnekteki gibi aktarılmalı..

Şu iş olursa Çalışanlarının Maaş bilgilerinin Günlük Defter girişlerinde büyük bir rahatlama yaşayacağım şimdiden çok teşekkür ederim..

https://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2dnNuQVQ0bTVpMDQ/edit?usp=sharing

Ekli dosyalar

. . .

Kodları Temmuz sayfasında çalıştırın.

Kod:
Sub kod()
    Application.ScreenUpdating = False
    aa = CDate(Range("D3"))
    tarih = Format(WorksheetFunction.EDate(aa, 1), "dd.mm.yyyy")

Dim SG As Worksheet
    Set SG = Sheets("GUNLUK-DEFTER")
    Sat = 3

SG.Range("A3:C65536").ClearContents

For i = 7 To [C65536].End(3).Row
        If Cells(i, "A") <> "" And _
            Cells(i, "CB") <> 0 Then
            SG.Cells(Sat, "A") = tarih
            SG.Cells(Sat, "B") = _
            Cells(i, "C") & " - " & Format(Range("D3"), "mmmm yyyy") & " Maaş - NÇ=" & Cells(i, "BS") & " FM=" & Cells(i, "BT")
            SG.Cells(Sat, "C") = Cells(i, "CB")
            Sat = Sat + 1
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox " B i t t i "
End Sub

. . .

Huseyin hocam bugun babanin yaninda hastanede kalicam bakamiyorum ama simdiden Allah razi olsun. Sanirim androdli cep telefonlarinda macrolu excel dosyalarini gosteren bir uygulamada yok

. . .

Geçmiş olsun.

Akıllı telefon ve tabletlerde henüz makro çalıştırma özelliği yok. Mevcut office uygulamaları bile güzel sayılmaz.
İlla excel kullanmak gerektiğinde TeamViewer uygulaması ile şirkette sürekli açık bıraktığım pc ye bağlanıp yapıyorum ama zahmetli oluyor.

Kodlarla oluşturulmuş listenin ekran görüntüsünü ekliyorum. Fikir verecektir.
do.php

. . .

Hocam aktarmada sorun yok ancak Çok önemli bir husus var..c sütununda ne kadar giriş var ise siliyor..yanı sıfırdan liste oluşturuyor..eski tarihli bir kayıt olsa siliyor yani..hiç bişi silmeden eklemesini istiyorum..yoksa gelecek aylara ait kayıtlarıda aktarmaya kalkınca hep eskileri silinecekler..hatta ileri tarihe kayıt bile girilmiş olabilir kısaca hiç bir şey silmesini istemiyorum kayıtları eklerken..Saygılarımla..

. . .

SG.Range("A3:C65536").ClearContents satırını iptal ederseniz silme işlemini yapmaz.
Ancak kod 2 defa çalıştırılırsa, eskisini silmediği için mükerrer olarak aktarım yapar. Bunun için Temmuz sayfasına bir sütun daha ekleyip, aktarıldığında oraya bilgi yazdırabiliriz. Bir daha tıklanırsa, o satırları aktarmaz.
Tercih sizin.

. . .

Hocam elle oluşturduğum mevcut kayıdı şu an silmiyor güzel ..ancak ben misal bir kez daha aktar dediğimdede aktarması lazım ..çünkü ben d3 teki tarihi ağustos yapıp maaşları sıfırlıcam sonra yine aktar dediğimde gidiyor temmuzun tarihindeki maaşları siliyor...ben zaten tekrar tıklanarak girilmesi halinde gunluk defterde gördüğüm için tekrarlı girişleri ben manual elerim elimle. ayrıca bir sutun oluşturmaya gerek yok yani..bu temmuz ayı denen sayfayı ben ağustos yapıp bu şekilde devam edicem yani..o yüzden üstüne yazmasın lütfen..saygılarımla..

. . .

Sat = 3 satırını şu şekilde değiştirin.
Kod:
 Sat = SG.[B65536].end(3).row+1

. . .

helal hocam aynen olay budur..Tebrik Ederim..Çok işime yaradı..Sizi Tanıdığıma memnun oldum..

. . .

Rica ederim, bende memnun oldum.

. . .

Geri