• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlere Göre Ödemelerin (Görüntülenmesi)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar ,

ekli dosya yapmak istediğimi anlatmaya çalıştım ancak kısa olarak yapmak istediğim..

firmalara ait gelen ödeme günlerini listelemeye çalışıyorum.
12 ay içinde seçili olan firmanın hangi günde ödemesi gelmiş ise onun listelenmesini yapmaya çalışıyorum yalnız bu listele birden fazla ay için seçili olabilir, hatta 12 ay içinde olabilir.

Arkadaşlar bu konuda öneri ve paylaşımlarınıza da açığım.İlgilene bilecek arkadaşlaa Yardımları için şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.

Hürmetler.

Ekli dosyalar

sizin çalışmanıza sadık kalarak bir çözüm üretmeye çalıştım.kontrol edin tam istediginiz gibi olmasada belki fikir verir.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn.fedeal

ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

tabloyu yatay olarak değilde dikey olarak yaptığım zaman daha kolaygörülür ve anlaşılır oluyor.

Ekli dosyada değişikliği uyarlardım ancak tabii bu sefer macro devre dışı kaldı :(

birden fazla ay seçebilmek için özet tabloda olduğu gibi işaretlendirme yaparak seçebilmemiz mümkünmüdür.Firma ismi seçerken boş satırları göstermemesini yapabilirmiyiz ve sarı renklendirme dikkat çekmek için çok güzel olmuş :)

yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler.

Hürmetler.

Ekli dosyalar

Sn.Fedeal bu çalışmanız çok güzel olmuş.

İstatistik sayfasına toplam alırken sanırım ilgili aylarla ilgili sütun sayısı aynı aralıkta tanımlanmış olduğu için günlerin toplamlarıyla birlikte ay sonu toplamıda geliyor ve genel toplama dahil ediliyor.

Şubat ayı 28 çektiği için 29 sütundaki toplamı değer olarak getiriyor.Ekli dosyada daha iyi görebilirsiniz.

Yardımlarınız için tekrar çok teşekkürler.

Hürmetler.

Ekli dosyalar

Sn. Fedeal çalışmanız ve paylaşımınız için tekrar tekrar çok teşekkürlerimi sunarım..

elinize ve klavyenize sağlık.

Saygılarımla.

Merhabalar,

Dosyayı kullandıkça bazı eksik sorduğum ve bazı yeni şeyler ortaya çıkıyor kusura bakmayın.
İlgili 12 aydada Firma isimlerinin her ayda (her sayfada) aynı satırda olması gerekiyor galiba, Seçtiğim A firması ocak ayında 5.satırda ise diğer aylardada 5.satırda da hangi değer varsa onu getiriyor.Yeni ayda yeni eklenen firmalar olabildiği için her ayda firma sayısı ve satır sırası farklılığında aktarılan değerler farklı olarak geliyor.

Kısaca A firmasını seçtiğim zaman Ocak ayından Aralık ayına kadar A firmasının bulunduğu satır sırası farklı olabilir (aralara yeni firmalar eklenebileceği için) A firmasının değerlerini getittirebilirmiyiz.

Ekli dosyada verilerin nasıl geldiğini görebilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sabit bir tablo var diye düşünmüştüm hatayı giderdim,birde örnegin ocak sayfasında aynı firmanın birden fazla kaydı olabiliyormu bu durumda ilk kaydı esas alacaktır.düzeltilmiş dosyayı gönderiyorum dediğim gibi durum olursa ayrıca bakarız,saygılar.

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Her ayda firma bir ismi kez yer almaktadır.(birden fazla aynı isimli firma bulunmamaktadır.)

En sonki dosyada Ocak ayına ait gelen değerler dışındaki tüm aylardaki veriler ilgili aylara göre doğru olarak geliyor, sadece Ocak ayında gelen değerlerde sanırım bir hata var.Değerleri tam olarak aktaramıyor.

Üstad Birde ilgili 12 ayda ve istatistik sayfasında yer alan günlerden önceki yerlere araya yeni (sütunlar) eklemek istersem macronun neresinde değişiklik yapmam gerekiyor Sizide yormamış olurum.
Çünkü ilgili yerlere (en az 5 sütun daha ekleyeceğim).Ödeme vadesi-Ödeme yetkilisi vs gibi .

Dosyanın güzel bir şekilde çalıştığını görünce dosyayı daha dallandırıp geliştirmek istiyor insan :) tabii buda sizlerin bilgi paylaşımlarıyla gerçekleşebiliyor yardımlarınız için tekrardan teşekkürler.

Hürmetler.

Kod:
Columns("F:AC").ColumnWidth = 0
Cells(1, 5).Value = "=MATCH(R[2]C[-2],Ocak!C[-4],0)"
sıra = Cells(1, 5).Value
For i = 3 To 33
If Cells(i - 1, "f").Value = "" Then
Cells(i - 1, "G").Value = ""
Cells(i - 1, "G").Interior.ColorIndex = xlNone
Else
Cells(i - 1, "G").Value = Sheets("ocak").Cells(sıra, i).Value
If Cells(i - 1, "G").Value > 0 Then
Cells(i - 1, "G").Interior.ColorIndex = 6
Else
Cells(i - 1, "G").Interior.ColorIndex = xlNone
End If
End If

sizinde gördügünüz gibi uzun bir kod sadece ocak ayı için olanı yukarda g sütununa ocak sayfasından veri alıyor siz eklemek istediginiz sütun sayısı verileri alınacagı yerleri belirten bir örnek dosya hazırlarsanız yardımcı olmaya çalışırım.saygılar.

Ocak ayındaki değerler tam olarak aktarılmıyor acaba neden kaynaklanıyor olabilir.Onu çözebilirsek sütun eklemeyi daha sonra deneyim sizi daha fazla yormayım. Teşekkürler.

Hürmetler.

Ocak ayındaki değerler tam olarak aktarılmıyor acaba neden kaynaklanıyor olabilir.Onu çözebilirsek sütun eklemeyi daha sonra deneyim sizi daha fazla yormayım. Teşekkürler.

Hürmetler.

tekrar kontrol ettim tam olarak aktarmıyor dediğiniz nedir? ben verileri degiştirip denedim tam olarak aktarıyor.(ocak sayfası ah sütunundaki metin firması karşısındaki formül eksikti sorun bumudur acaba?)

Üstad senide yorduk kusura bakma :(

ekli dosyada sizde görüceksiniz veriler değişmiyor (sanki) bir önceki seçili firmaya ait olan değerleri sabit olarak algılıyor ve onları tekrar getiriyor gibi .

Ekteki dosyada sizde göreceksiniz H isimli firmayı seçtiğiniz zaman değerler değişmiyecek.(ayrıca aralara 6 sütun eklemeye çalıştım ancak yapamadım :( )

Yardımlarınız için çok teşekkürler .

Hürmetler.

Ekli dosyalar

Makro1 deki
Kod:
Cells(i - 1, "G").Value = Sheets("ocak").Cells(sıra1, [COLOR="Red"]i[/COLOR]).Value

Kod:
Cells(i - 1, "I").Value = Sheets("şubat").Cells(sıra2, [COLOR="Red"]i[/COLOR]).Value
satırın kırmızı i degeri dögüde 3 yani c sütunundan başlıyor. eger araya sütun eklerseniz örnegin sayfadaki f sütunundan başlarsa(ayın 1. günü) i+3 yapın,saygılar.
(öteki sorunlar halloldu.)

Ekli dosyalar

Ya bende sizler gibi böyle güzel şeyler yapmak istiyroum arkdaşlar nerden nasıl öğrenirim şu excel i

Sn:Fedeal
çok teşekkürler dosya tam istediğim gibi çalışıyor artık sütun ekleme ve diğer ekleri ben yapmaya çalışırım hem denerken öğrenmiş olurum :) yardımlarınız için çok teşekkürler.

Hürmetler.

Geri