• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Güneş enerjisinden yararlanma analizi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Herkese merhaba,
Ekteki dosyada güneş enerjisinden yararlanma ile ilgili formüller var. Formüllerdeki şebeke suyu sıcaklığı ve güneş ışınımı her il için her ay farklı değerler alıyor. Yani illeri comboboxla seçmem gerekiyor. Ve seçtiğim ile göre de değerlerin formüle gelmesi gerekiyor. Bu iş makrosuz halledilebilir mi yoksa combobox olduğu için illa ki makro mu gerekir? Yardımcı olabilir misiniz lütfen arkadaşlar?

Ekli dosyalar

Merhaba,

ŞEHİR secimini veri dogrulama / list yontemi ile yapabilirsiniz fakat KİŞİ SAYISI,BİRİM SU TÜKETİMİ(lt.),İSTENİLEN SU SICAKLIĞI(°C),DOLULUK ORANI (%),Kolektör Sayısı gibi alanlarin nasil hesaplandigini anlayamadim.

Merhaba,

ŞEHİR secimini veri dogrulama / list yontemi ile yapabilirsiniz fakat KİŞİ SAYISI,BİRİM SU TÜKETİMİ(lt.),İSTENİLEN SU SICAKLIĞI(°C),DOLULUK ORANI (%),Kolektör Sayısı gibi alanlarin nasil hesaplandigini anlayamadim.

Yazdığınız alanları kullanıcı girecek. Kaç kişiyse, günlük su tüketimi ne kadarsa, istediği su sıcaklığı neyse, doluluk oranı (otel vb. işletmelerde) neyse girecek (varsayılan 1). Kolektör sayısı varsayılan 0 olacak. Bu sıfır, aşağıya gelecek olan "%100 verim için gerekli kolektör sayısı" alanı için bir referans olacak. Ona göre karar verecek kullanıcı kaç kolektör yazması gerektiğine. Önce 15 yazacak mesela. Sonra aşağıdaki verilere bakarak 17 yapacak ya da 14. Programın tavsiyesi ise Mayıs'tan Eylül'e kadar gerekli kolektör sayısının ortalaması ve bu ortalamanın %10 fazlası olacak.

merhaba,

sehirleri dosyaniza ekledim fakat yogunlugumdan oturu ilgilenemiyorum, gerisinin matematiksel islem oldugunu saniyorum. islemi yapmaya calisiniz takildiginiz br yer oldugunda tekrardan ilgilenip isleme yardim edecegim, iyi calismalar..

Ekli dosyalar

Sayın mustafaine, teşekkür ederim de peki ordan bir şehir seçtiğim zaman, o şehrin şebeke suyu sıcaklığı ve güneş ışınımı şiddetini formüle nasıl getireceğim?
Örneğin Adanayı seçtim. Ocak ayı için gerekli enerjiyi hesaplayacağım. Gerekli enerji=Günlük Su Tüketimix(İstenen su sıcaklığı-Adananın Ocak ayı şebeke suyu sıcaklığı)

Sayın 1Al2Ver'in Osmanlı Hanedanı adlı dosyasındaki DÜŞEYARA formülünden de yararlandım. Yalnız size sormak istediğim bir şey daha var sayın mustafaine. Şehirleri combobox olarak nasıl eklediniz? Onu da öğrenmek istiyorum. Öğrenelim ki kendimiz yapalım başka zaman.

veri dogrulamadan list secenegini secip kaynak bir aralik belirtiyorsunuz.

Teşekkür ederim sayın mustafaine. İyi çalışmalar.

Rica ederim, acil cikmam gerekiyordu umarim anlasilabilmistir, iyi calismalar..

Geri