• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

güne göre koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
ekteki dosyada bir ayın günlerini kapsayan alt alta yazılmış tarihler var pazar günlerinde ilgili satırın A ve B sutunlarının sarı olmasını istiyorum.
Koşullu biçimlendirme ancak el ile "PAZAR" yazdığımda çalışıyor. Günleri elle yazmadan nasıl yapabilirim ?

(dosya paylaşım sitesine xlsm uzantılı dosya eklenemediği için rar ile sıkıştırdım.

http://www.dosya.tc/server22/A0zo5v/EXCELSORUSU18012014.rar.html

Merhaba,

Hücreleri seçtikten sonra Koşullu Biçimlendirme İçin Formül :

Kod:
=HAFTANINGÜNÜ($A2;2)=7

Tarihlerde zaten günleri yazdırmışsınız A sütununda, B sütunu için neden tekrar günleri yazdırıyorsunuz ki?

koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü uygulayınız
Kod:
=HAFTANINGÜNÜ($A1;2)=7

Üstteki mesaj görülmeden yazılmıştır.

Merhaba,

Hücreleri seçtikten sonra Koşullu Biçimlendirme İçin Formül :

Kod:
=HAFTANINGÜNÜ($A2;2)=7

Tarihlerde zaten günleri yazdırmışsınız A sütununda, B sütunu için neden tekrar günleri yazdırıyorsunuz ki?

bilgisizlikten excel e de eziyet edip olmadık hatalar yapıyorum. :(

=EĞER(B3>0,1;(N3-O3)+P3-M3;" ") şeklinde bir formülüm var.

peki bu formüle ekstradan eklemek istediğim bir özellik var. V2 hücresindeki tarih PAZAR gününe denk geliyor ise formülün A3+(N3-O3)+P3-M3 toplama çıkarma işlemi yapmasını PAZAR gününe denk gelmiyorsa normal yukarıdaki işlemi yapmasını nasıl sağlayabilirim ?

EĞER(HAFTANINGÜNÜ(V2;2)=7;A3+(N3-O3)+P3-M3;EĞER(B3>0,1;(N3-O3)+P3-M3;" "))
şeklinde kullanabilirsiniz.

Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER(V2="";"";[/COLOR]EĞER(HAFTANINGÜNÜ(V2;2)=7;A2+(N2-O2)+P2-M2;EĞER(B2>0,1;(N2-O2)+P2-M2;" "))[COLOR="red"])[/COLOR]

kodu bu şekilde değiştiriniz.
Bu arada yine hata verecektir. Kendi dosyanızdaki C sütununda yer alan eğer ifadesindeki
Kod:
" "
kısmını
Kod:
""
olarak değiştiriniz.
hata ortadan kaybolacaktır. Arada boşluk bıraktığınız zaman excel o hücreyi size boş gösterse de kendisi dolu sayar.

çok teşekkür ederim

Geri