• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Güncel Tarih

Excel Vers. ve Dili
2007 VE TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar
Ben bir excell hücresinde tarih formülü girmek istiyorum
Öyle ki, hücredeki tarih günün tarihi olsun
Mesela bugün 27.02.2009 ise
yarın o tarih 28.02.2009 olsun.
Yani gün gün güncelleşsin
Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar
Ben bir excell hücresinde tarih formülü girmek istiyorum
Öyle ki, hücredeki tarih günün tarihi olsun
Mesela bugün 27.02.2009 ise
yarın o tarih 28.02.2009 olsun.
Yani gün gün güncelleşsin
Yardımcı olabilir misiniz?

Hangi hücrede tarihin görünmesini istiyorsanız o hücreye
Kod:
 =BUGÜN()
formülünü yazın.

Arkadaşlar bugünün tarihini makro olarak nasıl yazdırabiliriz. Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?
Bugünün tarihinde kastım excel de =BUGÜN() yerine makro olarak yazabilmek. Çünkü çalışma sayfasına müdahele edildiğinde arkadaşlar bilmeden hücrenin özelliğini silebiliyor.

Tarihin hücrreye Makro İle yazılmış hali.

Ekli dosyalar

bunu makroyla yapmak mümkün ama en uygunu bence şimdi yada bugün formülü ekte örnek var ama çok kullanışlı degil arkada devamlı çalışıyor ve çalışmayı zorluyor bence bunun yerine formül hücrelerini korumaya almanızı öneririm.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar cevaplarınız teşekkürler. Yalnız blacklordun cevabı istediğimi karşılamakla birlikte formülü atmak yerine sadece tarihi yazacak ve buton aracılığı ile değilde direkt yazacak.
Teşekkürler

Arkadaşlar cevaplarınız teşekkürler. Yalnız blacklordun cevabı istediğimi karşılamakla birlikte formülü atmak yerine sadece tarihi yazacak ve buton aracılığı ile değilde direkt yazacak.
Teşekkürler

Merhaba,

Linki inceleyiniz..

http://www.excel.web.tr/f50/simdi-ve-bugun-formulu-t65084.html#post355008

Eğer sadece tarih olarak görmek isterseniz A1 hücresinin biçimini,

gg.aa.yyyy olarak değiştiriniz..

Eğer makro ile yapmak istemiyorsanız Sayın fedeal' in söylediği gibi yapmanızda fayda var. Bencede en mantıklı olanı budur..A1 hücresine,

=BUGÜN()

Yazmanız yeterli olacaktır..

.

sevgili arkadaşlar çok güzel tarihi atıyor ama hücrenin içerisini boşalltığımızda tekrar gelmiyor bir diğer konu formatı gg.aa.yyyy yapsam dahi saat yine geliyor. Oysa benim saatle değil sadece tarihle ilgili yansımayı almam lazım ve hücre silindi diye nitelikte gitmemeli.

bu kodu kullanabilirsiniz

Kod:
Sub auto_open()
[a1] = Date
End Sub

sayın kuvari kod tamam ama hücrede yansımasını göremedim.

Formülü yazıyorum lakin hücrede tarihi göremedim

zaten sizin verdiğiniz kodu VB de modüle yazıyorum. Ben istiyorumki modülde yazdıktan son varsayalım a1 hücresinde tarih görünsün. temel amacım kullandığım dosyanın diğer arkadaşlar tarafından silinse yada değiştirilse dahi yeniden açtığımda tarihi tanımladığım hücrede yine görülebilsin.

çok özür dilerim hiç aklıma gelmemişti. olmuş tarih emeğiniz ve yardımlarınız için teşekkürler bütün arkadaşlara da emeklerinden dolayı teşekkür ederim

Tarihin hücrreye Makro İle yazılmış hali.
Mahir Bey,
Makro eklenmiş tarih butonu olan dosyanız gibi bir dosyaya ihtiyacım vardı tam sizinki gibi, fakat sizinki a1 hücresine tarih yazıyor, benim tıkladığım hücreye tarih atma imkanı var mıdır?

Geri