• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Güncel Tarih Ne İse O Sekme Açılırmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rizakar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Excel'den çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama şöyle bir şey mümkünmüdür acaba? Çalışma kitaplarımın içerisinde, 2008 den başlamak üzere ocak 2008, şubat 2008, mart 2008 ...'den aralık 2011 'e kadar yaklaşık 45-50 adet sekme var. Bazen eski aylara göz atmak durumunda kalıyorum ve haliyle o şekilde kaydedip çıkıyorum. Dosyayı daha sonra tekrar açtığımda ise o eski ayın sekmesi açılıyor ve aşağıya 5-6 sekme sığdığı için sekmeleri kaydırarak güncel ayı bulmak durumunda kalıyorum.

Şimdi ben diyorumki; şu an ocak ayındayız mesela. Dosyayı açtığım zaman otomatik olarak ocak 2011 sekmesi ekrana gelsin. Misal dosyayı en son kasım 2009 sekmesi açık olarak kaydetmiş olsam bile, bir sonraki açışımda dosya ocak 2011 sekmesiyle açılsın. Acaba böyle bir şey mümkün mü? Ha eğer böyle bir şey yoksa önemli değil. Ben sadece excel'in bize sunduğu böyle bir kolaylık var mı onu öğrenmek istedim. Hepinize teşekkürler.

Merhaba,

ThisWorbook sayfasına;

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Sheets("" & Format(Date, "mmmm yyyy") & "").Select
End Sub
.

Merhaba;

Çalışma kitabınızın thisworkbook kısmına
Kod:
Option Explicit
Dim Sayfa_Adı
Sayfa_Adı = Format(Date, "MMMM YYYY")
Sheets(Sayfa_Adı).Select
Range("A1").Select
End Sub
kodunu uygulayınız.

Excel'den çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama şöyle bir şey mümkünmüdür acaba? Çalışma kitaplarımın içerisinde, 2008 den başlamak üzere ocak 2008, şubat 2008, mart 2008 ...'den aralık 2011 'e kadar yaklaşık 45-50 adet sekme var. Bazen eski aylara göz atmak durumunda kalıyorum ve haliyle o şekilde kaydedip çıkıyorum. Dosyayı daha sonra tekrar açtığımda ise o eski ayın sekmesi açılıyor ve aşağıya 5-6 sekme sığdığı için sekmeleri kaydırarak güncel ayı bulmak durumunda kalıyorum.

Şimdi ben diyorumki; şu an ocak ayındayız mesela. Dosyayı açtığım zaman otomatik olarak ocak 2011 sekmesi ekrana gelsin. Misal dosyayı en son kasım 2009 sekmesi açık olarak kaydetmiş olsam bile, bir sonraki açışımda dosya ocak 2011 sekmesiyle açılsın. Acaba böyle bir şey mümkün mü? Ha eğer böyle bir şey yoksa önemli değil. Ben sadece excel'in bize sunduğu böyle bir kolaylık var mı onu öğrenmek istedim. Hepinize teşekkürler.

Merhaba,

ThisWorbook sayfasına;

Kod:
    Sheets("" & Format(Date, "mmmm yyyy") & "").Select
End Sub
.

Af buyrun anlayamadım, bende ThisWorkbook sayfası yok bu sayfayı yeni sekme olarak mı eklemem lazım? ve de makro falanmı bu verdiğiniz kod?

Merhaba;

Çalışma kitabınızın thisworkbook kısmına
Kod:
Option Explicit
Dim Sayfa_Adı
Sayfa_Adı = Format(Date, "MMMM YYYY")
Sheets(Sayfa_Adı).Select
Range("A1").Select
End Sub
kodunu uygulayınız.

Kusura baymayın verdiğiniz kodu thisworkbook adında bir sekmeyemi girecez. Yoksa makro kodu mu mu? Açıklayabilirseniz sevinirim.

Evet makro. Alt + F11 ile VBA ekranına geçerseniz ThisWorkbook sayfasına ulaşabilirsiniz.

.

Geri