Üstadım çok teşekkür ediyorum.Sorun çözüldü.Ben bu tür formülleri nereden ve nasıl öğrenebilirim?Bana bir öneriniz varmı?Formülü şu şekilde de kullanabilirsiniz:
Kod:=EĞER(SÜTUNSAY($G:G)<$F$2;G2+1;"")
Son düzenleme:
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Üstadım çok teşekkür ediyorum.Sorun çözüldü.Ben bu tür formülleri nereden ve nasıl öğrenebilirim?Bana bir öneriniz varmı?Formülü şu şekilde de kullanabilirsiniz:
Muhterem Hocam,Formüllerin hiç birinde hata yok. Siz örnek dosyanızı o yönde eklemişsiniz, bizde formülleri ona göre yazıyoruz.
Sonradan dosyanız örnek dosyanıza benzemediğinde hata var diyorsunuz.
Verilen formülleri kendi dosyanıza uyarlayamayacaksanız, örnek dosyanızı gerçek dosyanızdaki gibi foruma ekleyiniz ki anlamsız mesajlaşmalar olmasın.![]()
=EĞER(SÜTUNSAY($G:G)<$F$2;G2+1;"")
SÜTUNSAY($G:G)
=EĞER(1<$F$2;G2+1;"")
Muhterem Yusuf Bey Kardeşim,Bu formülden başlayalım mesela:
Eğer formülü excel'in belki de en çok kullanılan formülüdür. Mantığı, eğer buysa şunu yap, değilse bunu yap şeklindedir.
Kod:SÜTUNSAY($G:G)
Bu kısımda G sütunuyla G sütunu arasında kaç sütun olduğunu say diyoruz. Formülü sağa doğru kopyaladığımızda G:H, G:I, G:J şeklinde devam edecektir. G:H olduğunda sonuç 2, G:I olduğundaysa sonuç 3 olacaktır vs. Sonucu 1 kabul edelim:
Kod:=EĞER(1<$F$2;G2+1;"")
Burda sütunsayla bulduğumuz 1 sonucu F2'de yazan değerden küçükse şunu yap diyoruz, değilse de diğer yapması gerekeni yapacak.
Eğer F2'de yazan değerden yani kalınan gün sayısından küçükse ilk yapmasını istediğimiz G2+1 formülüyle G2'de yazan tarihi bir arttırması, dolayısıyla 2. tarihi yazacak, sağdaki hücreye geçtiğinde hala F2'den küçükse bu sefer bir daha arttıracak vs.
PEki F2'den küçük değilse ne yapıyor? Bu seferde formülün sonundaki "" devreye giriyor. "" ifadesi excelde boş bırak anlamına gelmektedir. Yani sütun sayımız kalınan gün sayısına eşit ya da fazla olduğunda artık tarih yazmayı bırak hücreyi boş bırak diyoruz. Zaten sütun sayımız da o güne kadar kalınan yani tarih atılan gün sayısını gösteriyor, G'den itibaren tarih atılmış sütunları sayıyoruz.
Bir önceki formülde de aynı mantığı kullanmıştım, sadece kalınan gün sayısını daha farklı bir yöntemle karşılaştırmıştım.