• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grup ve alt grup eklemek ve raporlamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gedavet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Excel hocalarım iyi günler diler şimdiden emeğiniz için teşekkür ederim
bir stok alış ve satış ve buna görede rapor almak istiyorum
soldaki resimde bir örnek vermeye çalıştım istediğim zaman gurup ve o gruba
alt grup eklesek ve istediğimiz zaman - işareti olan yere tıklayınca açılsa ve kapansa gibi
ve bu işlemin aynısı satış ve raporlamada olsa
yani istediğimim zaman hangi üründen kaç adet alıp satıp ne kalmış ne kar etmişim onu görsem
ister guruba göre baksam istersem tıklayarak alt gurubunu görebilsem
ve her grubun alt toplamı olsa

Ekli dosyalar

herkese iyi günler ve iyi çalışmalr bana bir yardımcı olan olsa

Sorunuz için sanıyorum en iyi çözüm özet tablo kullanmaktır. Alt toplam uygulamasıda işinize yarayabilir. Yalnız tablonuzun belirli bir düzende olması gerekiyor. Ekte hazırladığım örneği inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

levent bey ilginiz için teşekkür ederim öncelik bana lazım olan grup adı ve o gurub altgrup eklemek ve bu grup ve alt gruba göre alış satış ve rapor almak istiyorum
ekdeki resimde olduğu mantıkda bir gruplanma olurmu

Sayfa üzerinde, resimdeki gibi bir gruplamanın nasıl yapılacağı konusunda açıkçası fikrim yok. Ancak bir userform üzerinde treeview nesnesi kullanarak benzer bir görüntü elde edilebilir.

levent bey ilginiz için teşekkür ederim dediğiniz şekilde yapıverebilirmisiniz

iyi günler derdimi anlatmak için levent beyin yaptığı örnekte örnek 2010 meyve elma diye yazdım ancak bir süre sonra diyelimki elmayada alt grup eklmek istediğim zamn otomatik süütn eklese alt grupları görmek istemediğim zaman süütnlerı gizlese görmek istediğim zaman açsa

Geri