• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

grup rapor yardıımı

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Merhabalar , elimde bu şekilde çok sayıda listeden oluşan data var firmaların grup adları ya da grup kodları baz alınrak şubelerin limit ,risklerini ve firma adetlerini oluşturacak bir RapoR yapmam gerekiyor
Rapor krieterleri ise kobi ve ticcari olark ikiye ayırarak şube limit,risk ve firma adetlerini göterir Grubu olan firmalarda sadece grup limitlerini baz alarak raporu makro ile nasıl atayabilirim ,ya da fonksiyonla yapabilirmiyim ÖRNEĞİN TİCARİ SEGMENTTEKİİ GİBİ mersin de ticari segmentte 3 adet firma var ama mersinin limiti 502 000 TL yerine 252 000 TL olacak şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba;
Neden 500.000 yerine 502.000 bulduğunuzu anlayamadım ama yinede işlevlerle yapılmış eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

öncelikle yardımınız için eşekkür ederim.
şöyleki grup adı varsa,yani gruptaki firmaların limit toplamı değilde grubun limiti baz alındığında yani şube limiti 2 firma değilde grubun limti üzerinden hareket edilmeli..o yzden 252,000
TL çıkıyor..
Data da ise gruba dail olmayan segmenti değitirddiğimde kobi yaptığımda mak limit olan getiriyor
oysa gruba dahil değil ise ya da grup kpdu sıfırrsa firma limitini getirmeli ..
umarım anlatbilmişimdir ..

Merhaba;
Ne yazıkki sorunuzu anlayamadım yada yanlış anladım.
Örneğiniz üzerinde analitik sonucu açıklarsanız konuya vakıf olan bir arkadaşımız çözüm yolunu verecektir. (ayrıca bende merak ediyorum)
İyi çalışmalar.

Geri