• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grup Biçimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dadalo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli Arkadaşlar,
Koşullu Biçimlendirme ile ilgili soruma cevap alamadım.Soruyu bir de bu şekilde sormak istiyorum.belki çözüm bulunur.3 değişik koşulda koşullu biçimlendirme yapılabiliyor zaten.Örneğin ANKARA için ayrı,BURSA için ayrı,MUĞLA için ayrı koşullu biçimlendirme yapmada sorun yok.Benim sorum şu:ANKARA nın koşuluna İZMİR ve İSTANBUL'u;BURSA'nın koşuluna KAYSERİ ve KONYA'yı,MUĞLA'nın koşuluna da BURDUR ve UŞAK'ı da dahil edebilirmiyiz?Bunu koşullu biçimlendirme yoluyla yapabiliyormuyuz?Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Selamun Aleyküm,

Sorunuzu biraz daha açabilirmisiniz.

Selamun Aleyküm,

Benim anladıgım kadarıyla hangi ili yazdıgınızda o ilin istediğiniz şekilde renklenmesini istiyonuz herhalde.

1 Koşul,

Kod:
=EĞER(VE(A1="Ankara");1;EĞER(VE(A1="İzmir");1;EĞER(VE(A1="İstanbul");1;0)))

2 Koşul,

Kod:
=EĞER(VE(A1="Kayseri");1;EĞER(VE(A1="Konya");1;EĞER(VE(A1="Bursa");1;0)))

3 Koşul,

Kod:
=EĞER(VE(A1="Muğla");1;EĞER(VE(A1="Uşak");1;EĞER(VE(A1="Burdur");1;0)))

Biçim/Koşullu biçimlendirme bölümüne yapıştırın,

1 Koşul,2 Koşul,3 Koşul'da İstediğiniz renkleri seçiniz.

Umarım doğru anlamışımdır.

Son düzenleme:
İyi Akşamlar

Ve Aleyküm Selam Sayın Vedat bey.
Öncelikle ilginize,alakanıza teşekkür ederim.İstediğim şu:Diyelim A sütunu.A sütununun neresine Ankara,İstanbul ya da İzmir yazarsam yazayım,desen sarı yazı tipi siyah olsun.Aynı sütunun herhangi bir hücresine Bursa-Kayseri-Konya yazdığımda desen mavi yazı tipi yine siyah olsun.Yine A sütununun herhangi bir hücresine Muğla-Uşak-Burdur yazdığımda desen yeşil,yazı tipi siyah olsun.Ekli örnekten daha iyi anlaşılır sanırım.Hayırlı akşamlar...(Sizin verdiğiniz formüllerle istediğim kısmen gerçekleşebiliyor)

Ekli dosyalar

Selamun Aleyküm,

Sayın,Dadalo

Açıklamanız için teşekkür ederim.
Vermiş oldugum formülleri koşullu biçimlendirme bölümüne yapıştırıp
istemiş oldugunuz biçimleri verebilirsiniz.

2.Koşulda Proplem var

Selamün Aleyküm,
Hayırlı akşamlar sayın Vedat bey kardeşim.Allahım razı olsun,epeyce emek vermişsiniz.İstediğim gibi olmuş.Sağolun,var olun..Size epeyce zahmet verdik.Allah'a emanet olunuz.Selamün Aleyküm.

Son düzenleme:
Aleyküm Selam,

Rica Ederim.

Bende eğer formülünü ve mantıgı önceden bilmiyordum yurttaş hocamız sağ olsun çok güzel örnekler ile anlaşmıştı bende ordan yararlandım,
Bende Teşekkür Ederim Yurttaş hocama...

Geri