• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grafikten Genel Toplamı Kaldırmak

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,

Grafikten Genel Toplamı kaldırmak ve seçtiğim soruya göre grafiğin dimanik olarak değişmesini istiyorum. Grafik alanını dimanik yapıp genel toplamdan bir önceki satıra kadar almak istiyorum. Ancak genel toplamın altında formüller olduğu için dimanik alan formülleri de görüyor. O nedenle bütün satırları sayıyor. Combo box dan soru seçip sorunun altında çıkan cevaplara göre grafik yaptım. Çıkan cevaplarda genel toplam gözükmeli. Ancak grafikte görünmemeli. Seçilen sorunun cevaplarına göre grafik oluşmalı. Her sorunun cevap satır sayısı farklı.

Yardımlarınızı rica ederim. Ekte örnek dökümanı bulabilirsiniz.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Slmlar Grafikten genel toplamı kaldırdım aradığınız bu mudur ?

Ekli dosyalar

İstediğimin yarısı evet bu . Emeğinize sağlık. Ancak Com box'dan diğer soruyu seçtiğinizde grafikte cevapların hepsi görünmüyor. Her soruda ayrı cevaplar var. Satırlar farklı. Her soruya göre grafiğin veri alanı değişmeli. Ayrıca grafikten genel toplamı nasıl kaldırdığınızın bilgisini de verirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Grafikten Genel Toplamı kaldırmak ve seçtiğim soruya göre grafiğin dimanik olarak değişmesini istiyorum. Grafik alanını dimanik yapıp genel toplamdan bir önceki satıra kadar almak istiyorum. Ancak genel toplamın altında formüller olduğu için dimanik alan formülleri de görüyor. O nedenle bütün satırları sayıyor. Combo box dan soru seçip sorunun altında çıkan cevaplara göre grafik yaptım. Çıkan cevaplarda genel toplam gözükmeli. Ancak grafikte görünmemeli. Seçilen sorunun cevaplarına göre grafik oluşmalı. Her sorunun cevap satır sayısı farklı.

Yardımlarınızı rica ederim. Ekte örnek dökümanı bulabilirsiniz.

Teşekkürler,
.

Dosyanız ekte.

Grafikte dinamik alan kullanılmıştır.

.

Ekli dosyalar

Elinize sağlık.

Aslen nerelisiniz sorusunu grafikte en çoktan en aza doğru sıralama yapılabilir mi? veri alanında da en yüksek olan en yukarıda görünmesi gerekiyor.

Tekrar teşekkür ederim.

İdris Bey Teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim.

*Bir önceki mesajım Sn. sakman26'dır.

Elinize sağlık.

Aslen nerelisiniz sorusunu grafikte en çoktan en aza doğru sıralama yapılabilir mi? veri alanında da en yüksek olan en yukarıda görünmesi gerekiyor.

Tekrar teşekkür ederim.

Formüllerle, sonuçlar, Data sayfasından bulundukları sıra no ile gelmekte.
Data sayfanızdaki verileri hangi düzende (küçükten - büyüğe , büyükten - küçüğe) sıralarsanız, sonuçlar da o sıraya uygun gelecektir.
İlave formül yazılmasına gerek yok bence..

Not : Data sayfasında sıralanmış olarak , düzenlenmiş eki bir önceki mesajımdaki ek ile değiştiriyorum. İncelersiniz..

Geri