• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grafikte sadece bilgi olan alanları gösterme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan besen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021
İngilizce
Merhaba ekteki dosyada A ve B kolonları bilgileri farklı bir yerden okumakta.
Ben oluşturulan grafikte sadece B hücresinde sıfırdan büyük olan bilgiler gösterilsin istiyorum?
Mümkün mü.

teşekürler, iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

İdris hocam teşekkürler. Ancak dosyadaki her iki çözümde benim istediğimi çözmedi.
Birincisinde aten filitreleme yoluyla manuel bir çözüm var. İkincisinde ise range sınırlı tutulduğundan sadece üstteki dolu bilgiler geliyor.
Tablomda aralık 67 satır ve hangi satırın dolu olduğu belli değil.

teşekkürler, iyi çalışmalar.

İdris hocam teşekkürler. Ancak dosyadaki her iki çözümde benim istediğimi çözmedi.
Birincisinde aten filitreleme yoluyla manuel bir çözüm var. İkincisinde ise range sınırlı tutulduğundan sadece üstteki dolu bilgiler geliyor.
Tablomda aralık 67 satır ve hangi satırın dolu olduğu belli değil.

.

Dosyayı güncelledim.

.

.

Ekli dosyalar

Hocam şöyle grafiğin tablo aralığını değiştirmek gerekiyor. Mesela siz örnekte $F$2:$G$9 aralığı vermişsiniz. Ben tablo aralığını örneğin $F$2:$G$30 yapsam, sıfır değerlerde geliyor.
Bir de anlamlı olası için büyükten küçüğe sıralatmak mümkün mü

İdris hocam tekrar merhaba. Ben tablomu ihtiyacım olan gerçek hale getirdim. Buna bir bakar mısınız.

Tabloda seçenekli 3 değer var.
Örneğin B1 hücresinden Değer 1 ve Değer 2 yi seçtiğimizde en büyük ilk 10 veri sıralanmış olarak geliyor.Ancak Değer 3 ü seçtiğimizde grafik sıfır olanları da getiriyor.

Benim istediğim Grafikte seçili alan Örnekte F2 G20 olsun ve sadece 0 dan büyük olanlar gelsin.
teşekkürler.

Ekli dosyalar

Hocam şimdi tamam. teşekkürler.
Balık tutmayı da öğretirseniz, her seferinde size ısmarlatma lüksünden vazgeçeriz. :)
Range'in otomatik değişmesini nasıl yapıyoruz. Başka tablolarımızda da kullanırız.

selam, sevgi, saygı.

Hocam bir de sayfaya bir buton koysak, ona tıkladığımızda grafik ayrı bir pencere olarak açılması mümkün mü?
selam, sevgi, saygı

.

Excel Dersanesinden Dinamik Alan konusuna ve oradaki örnek dosyaları inceleyin.

Grafiklerle ilgili eklediğim örnek dosyalara bakın.

.

Geri