• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

grafik ve hesaplamada eksilen artan hücreleri de dahil etme

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhabalar,

Bir excel tablom var. Bu tabloya veri girişi yapıyorum. Altta da bu tablo yardımıyla grafik çiziliyor, ve bazı hesaplamalar yapılıyor. Yalnız söyle bir durumum var. Bazı durumlarda bu tabloya hücre eklenmesi gerekebilecek( orn b2-b5 satırının arasına bir 3 lü daha gelip başka bir değer grubu yazılabilir) ya da tam tersine mesela b5 birleştirilmiş satırı tamamen silinebilir. Boyle bir durumda grafiğin verilerinde aslında problem olmuyor otomatik olarak eklenen satır veri başlangıç ve bitişinin arasında ise dahil ediyor, çıkarılan satırda yine ara bir yerde ise ona göre verileri alıyor. ama mesela sayfa2 deki f36daki formül (basit olmasına rağmen) eklenen ve çıkarılan hücreleri görmüyor. Silinince başvuru uyarısı veriyor. Ekte dosyam mevcut. Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Ekli dosyalar

Şimdi inceliyorum. Çok teşekkür ederim. Sadece ne yapmam gerektiğinin adını bile bilsem yapabiliyorum araştırınca. Sağolun...

merhabalar, daha önce sorduğum soruyla ilgili verilen linki takip ettim. yalnız şöyle bir sorunum var =OFFSET(Sheet1!$A$1,0,0,COUNTA(Sheet1!$A:$A),1) ya da KAYDIR VE BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY kullanarak da yazsam formülü ad tanımlama kısmında formül hatası uyasrısı veriyor. Hatta internetten bakıp birebir aynı örnekleri hücrelere yazıyorum. ona göre de ad tanımlama yapmak üzere kaynak kısmına kopyala yapıştır ile alıyorum ama sonuç yine aynı. Nerede yanlış yapıyor olabilirim?

şu an için sorun cozuldu gibi gorunuyor...

Geri