Çözüldü Grafik gösterme ve gizleme kodu

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
624
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
İyi akşamlar!
Bir excel çalışma kitabında bir sayfada iki tane butonum var. Bu butonlarla yapmak istediğim:
1. butona tıkladığımda Grafik 1 isimli ögeyi göstersin(Grafiğin sol üst köşesi B7 hücresinden başlasın.).
2. butona tıkladığımda Grafik 1 isimli ögeyi gizlesin(Sayfamda başka grafikler de olduğu için sadece Grafik 1'i gizlesin.).

Birinci ve ikinci butona atayabileceğim kodlar konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

http://s7.dosya.tc/server8/amep41/grafik.zip.html
 

Ekli dosyalar

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,270
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Kod:
Sub Gizle()
    ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 1").Visible = False
End Sub
'
Sub Göster()
    ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 1").Visible = True
End Sub
.
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
624
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Teşekkür ederim @Haluk.
Kodlar istenileni yaptı.
Göster makrosunun grafiği B7 hücresinden itibaren göstermesi için nasıl bir düzenleme yapmalıyım?
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,270
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Grafiği fare ile tutup, B7 hücresine taşıyın ....

.
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
624
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Grafiği sürükleyerek taşımak uygun olmuyor.
Bu şekilde yaparsam grafikle oynandığında yeri de değişebilir durumda olacak. Bir dahaki tıklamada değişen yerden açılacak. Sayfada başkaları da çalışacağından sorun olacak.
Bunun için her seferinde sabit bir noktadan başlaması gerekiyor.
Mümkün oluyorsa tekrardan teşekkürler.
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,270
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Kod:
Sub Göster()
    With ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 1")
        .Visible = True
        .Top = Range("B7").Top
        .Left = Range("B7").Left
    End With
End Sub
.
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
624
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Çok teşekkürler ederim.
Hatasız çalışıyor.
 
Üst