• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Google gibi arama

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Office Professional Plus 2016
Herkese merhaba,

Ekli dosyanın "veri" sayfasına bilgi girişi, Rapor sayfasında da arama yapılıyordu.
Veri sayfası C sütununda isim yerine rakam yazınca arama yapılamıyor.
Aramanın C sütunundaki rakamlara göre yapılması için kodda değişiklik yapacak üstatlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
sward175

Ekli dosyalar

Sayısal verilerde içerir mantığı ile arama yapabilmeniz için saysal alanı metin olarak biçimlendirmeniz gerekir.

Korhan Bey, Günaydın.
Söylediğinizi önce ve sonra da denedim fakat başarılı olamadım. yardımınızı rica ediyorum.

Sward175

İdris Bey, Merhaba,
Öncelikli özür dilerim, Hangi tarihte siteden indirdiğimi unuttum. Emeğe saygı derseniz boynum kıldan incedir. 38 yıllık yılmadan çalışan bir işçiyim.
Saygı ve sevgi ile,
sward175

İdris Bey, Merhaba,
Öncelikli özür dilerim, Hangi tarihte siteden indirdiğimi unuttum. Emeğe saygı derseniz boynum kıldan incedir. 38 yıllık yılmadan çalışan bir işçiyim.
Saygı ve sevgi ile,
sward175

.

Saygı ve sevgi bizden.

Problem çözüldü ise önemli değil.

İyi günler.

.

Çok güzel bir çalışma. Bunu accessden ado ile yapma şansım var mı ?

Aradığığım örnek olabilir. Fakat dosyayı indiremiyorum. Altın üyelik istiyor. Yardımcı olabilecek biri varmıdır.

idris bey ilginiz için teşekkür ederim...

aradığım özellik değilmiş...
resimdeki gibi birşey soruyorum aslında mümkünmüdür...

Ekran%20Al%C4%B1nst%C4%B1s%C4%B1.PNG

Merhaba,

Forma yeni katıldım. Sanırım buradaki konuya benzer bir desteğe ihtiyacım var.

K harfini girdiğim zaman: Kurşun Kalemler, Kumaşa Yazabilen Boya Kalemleri,Kuru Pastel Boyalar gibi süzsün
K kelimesine A eklersem KA oluyor bu sefer Kalem Takımları,Kağıt Ürünler,Karbon Kağıtları gibi süzsün

Bu işlemi her bir satır için tek tek yapmak istiyorum. 1. satırda KA yazdığımda Kalem Takımları,Kağıt Ürünler,Karbon Kağıtları süzsün
2. satırda başka kelimeleri yazıp bu şekilde devam etmek istiyorum.

google’da arama yaparmış gibi düşünebilirsiniz. B sutunundaki seçenekler sabit. Ben A2 hücresine KA yazdığımda B sutunundaki kelimelerden KA içeren; Kalem Takımları,Kağıt Ürünler,Karbon Kağıtları süzsün ve süzülen “Kalem Takımları,Kağıt Ürünler,Karbon Kağıtları” seçeneklerinden aramak istediğim ” Kalem Takımları ” kelimesini seçip A2 hücresine yazılacak. B sutunundan ” Kalem Takımları ” kelimesi eksilmemiş olacak ki A sutunundaki herhangi bir satıra daha sonradan belki bir daha ” Kalem Takımları ” kelimesini yazacağım. Aynı google arama yaparmış gibi. İstediğim kelimeyi bulduktan sonra bir alt satırda B sutunundaki hiç bir seçenek eksilmeden A3-A4-A5… gibi hücreleri de uygun şekilde doldurmuş olacağım

İyi çalışmalar

Geri