• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Google E-Tablo hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba arkadaşlar

Çok fazla kullanıcının internet üzerinden ortak kullanıma açtığımız bir E tablomuz mevcut.

burada Düzenleyici yetkisine sahip olan kişilerin . tüm sayfaya üzerinde düzenleme yetkisi oluyor. Ben bunu istemiyorum .

Örneğin Ahmet kişisi sadece D ve J sutunları arasında düzenleme yapabilsin. diğer sutunlarda değiştirme silme yapamasın

bilgisi olan arkadaşlarımın desteğini rica ederim

Merhaba arkadaşlar

Çok fazla kullanıcının internet üzerinden ortak kullanıma açtığımız bir E tablomuz mevcut.

burada Düzenleyici yetkisine sahip olan kişilerin . tüm sayfaya üzerinde düzenleme yetkisi oluyor. Ben bunu istemiyorum .

Örneğin Ahmet kişisi sadece D ve J sutunları arasında düzenleme yapabilsin. diğer sutunlarda değiştirme silme yapamasın

bilgisi olan arkadaşlarımın desteğini rica ederim
Diğer sütunları koruma altına alabilirsiinz
Sayfa Koruma olayı inceleyiniz

Google E-Tablolar'da belirli kullanıcıların yalnızca belirli sütunlarda düzenleme yapmasını sağlamak için, hücreleri koruma özelliğini kullanabilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
  1. Korunacak Hücreleri Seçin:
    • D ve J sütunları dışındaki tüm hücreleri seçin.
    • Seçim yaptıktan sonra, sağ tıklayın ve "Hücreleri koru" seçeneğini seçin.
  2. Koruma Ayarlarını Yapın:
    • Karşınıza çıkan pencerede, "Liste aralığını düzenleyebilir" bölümünde yalnızca belirli kullanıcıları kaldırın veya izin vermeyin. Bu adımda "Ahmet" kullanıcısının sadece D ve J sütunlarında düzenleme yapabilmesi için diğer tüm sütunları koruyun.
  3. D ve J Sütunlarını Düzenleme İzni Verme:
    • Şimdi, D ve J sütunlarına gidin.
    • Sağ tıklayın ve "Hücre korumasını kaldır" seçeneğini seçin.
    • Karşınıza çıkan pencerede, "Liste aralığını düzenleyebilir" bölümünde "Ahmet" kullanıcısına izin verin.
  4. Değişiklikleri Kaydedin:
    • Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, değişiklikleri kaydedin.
Bu adımları izleyerek Google E-Tablolar'da belirli kullanıcıların yalnızca belirli sütunlarda düzenleme yapmasını sağlayabilirsiniz.

Geri