• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gönderen ve alan mağazada aynı ürün transferini bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan croww
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Bir konuda mantık kuramıyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sayfa1 de Gönderen ve alan mağaza kodu bulunan hücreler var yapılmak istenen örneğin göderen 3172 kodlu mağazanın gönderdiğini eski ürün kodları arasında 3172 alan mağaza kodu arasında aynı ürün kodunu bulmak (yani 3172 nolu mağazanın gönderdiği ürünün aynısı diğer mazalardan kendisine gönderilmiş mi?) Tabii bu diğer mazalar için de geçerli bir durum ve yaklaşık 30.000 satır var.

Ekli dosyalar

. . .

Aşağıdaki kodları deneyiniz. Sonuçları Sayfa2 de belirtecektir.

Kod:
Sub kod_bir()
Dim s1 As Worksheet
Dim s2 As Worksheet
Set s1 = Sheets("sayfa1")
Set s2 = Sheets("sayfa2")
aa = s1.[b65536].End(3).Row

Application.ScreenUpdating = False

s2.Range("a1:b65000").Delete
ara = Application.InputBox("Mağaza kodu : ")
s1.Select
s1.Range("a2:l" & aa).AutoFilter Field:=11, Criteria1:=ara
Range("B1:b65000").Copy Destination:=s2.Range("a1")
s1.Range("a2:l" & aa).AutoFilter Field:=11

s1.Range("a2:l" & aa).AutoFilter Field:=12, Criteria1:=ara
Range("B1:b65000").Copy Destination:=s2.Range("b1")
s1.Range("a2:l" & aa).AutoFilter Field:=12

a1 = s2.[a65536].End(3).Row
b1 = s2.[b65536].End(3).Row

For i = 2 To a1
For c = 2 To b1

If s2.Cells(i, "a") = s2.Cells(c, "b") Then
s2.Cells(i, "a").Interior.ColorIndex = 6
s2.Cells(c, "b").Interior.ColorIndex = 6

Else
End If
Next c
Next i

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox " B İ T T İ "
End Sub

. . .

Ekteki dosya butona basilinca sizden bir magaza kodu istiyor. Eger hem gonderdigi hem de aldigi urun kodu cakisanlar varsa bu kodlari bildiriyor yoksa cakisan urun yok mesaji veriyor.

Son düzenleme:
ilginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim ama sanırım tam anlatamadım istediğim örneğin bir magaza kodu verdik bu mağazanın gönderdiği ürün diğer mağazalardan kendisine geliyorsa hangi ürün hangi mağazadan gelmiş onu bulmak örneğin ben 3172 nolu mağazayım mağazandan U.10804D39.K28898.950.KK.45X kodlu ürünü 3206 nolu mağazaya transfer ediyorum bu arada aynı ürün 3014 nolu mağazadan bana transfer edilmiş yani istediğim benim transfer ettiğim üründen bana transfer eden magazalar ve ürünleri bulmak... Şu mağazanın taransfer ettiği şu üründen kendisine şu şu mağazalardan gelmiş gibi bişey olabilir mi acaba ?

Istediginiz degisiklikleri yansittigim dosyayi ekliyorum.

Son düzenleme:
Sayın denemetor,
çok teşekkür ederim ek olarak bu sonucu yazdırabilmek için bir sayfaya gönderebilir miyiz?

bir de aynı kodu biz kime hangi mağazaya göndermişiz gösterebilir miyiz

Son düzenleme:
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik şu son sorunu çözmeme yardımcı olun lütfen.

Istediginiz degisiklikleri yansittigim dosyayi ekliyorum. Artik bir magaza sectiginizde eger urun cakismasi varsa, Sayfa3 isimli calisma sayfasinda urun kodunu, o urunu secilen magazaya gonderen magazayi ve secilen magazanin o urunu gonderdigi magazalari gosteriyor. Ayri kolonlara da yazilabilir bu veriler ama inanin kodu cok uzatmak gerekecek. Dolayisiyla bundan sonraki degisiklikleri size birakiyorum. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın denemetor,
Gösterdiğiniz sabır ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize ve bilginize sağlık.

Geri