göndermek ??Sayfa1'den Sayfa2'e veya Kitap1'den Kitap2'

Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
Selam arkadaşlar

Ã?R:

Syafa1
B1= [=TOPLA(A1:A2)]
Bu toplama formülüne nasıl bir işlem verebiliriz ki, Syfaf1 (B1) hüçresinin toplama sonuçunu . Sayfa2(L50) hüçresine gönderilsin (eklensin).

Sayfa2'ye formül yazmak istemesek. yani Sayfa2'de (L50)hüçresine [=Sayfa!B1] bu formülü yazmadan.

böy bir şey mümkünmü ???


veya
Kitap1'den Kitap2'e göndermek
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba


Sayfa1'in kod kısmına
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Sheets("SAYFA2").Range("L50") = Range("B1").Value
End Sub
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

L50 ye formül yazmak istemiyorsanız.Ad tanımı yapın

b1 üzerindeyken ekle/ad / tanımlayı seçip bir ad verin . sonra L1 gidip =tanımladığınız ad'ı yazın

ama sayfa1 b1 üzerindeyken formül çubuğuna bir şey sey yazıpta l50 ye b1 deki veri gitsin demeniz olmaz. formül çubuğu üzerinde bulunduğunuz hücrenin içeriğini gösterir
 
Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
syn zafer

yanı sayfa1'den her hangi bir hüçrenin verilerini. sayfa2 'de her hangi bir hüçreye
aktaramıyoruz . normal formül ile dimi ??? (makro yazmadan)

teşekküeler
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Formülle çok kolay aktarabilirsiniz. Ã?rneğin aşağıdaki formül sayfa1 A1 hücresindeki veriyi sayfa2 ye taşır.

=Sayfa1!A1
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Re: göndermek ??Sayfa1'den Sayfa2'e veya Kitap1'den Kit

................
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Re: göndermek ??Sayfa1'den Sayfa2'e veya Kitap1'den Kit

..............
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Hücrenin kendisine formül yazmadan o hücreye birşey yazdıramazsınız makro haricinde bir yolla. Makroda istemediğinize göre sorunuzun cevabı; hayır.
 
T

TRABLUS

Misafir
normal formül ile dimi ??? (makro yazmadan)
Makro istenmediğine göre, soru makro sayfasından, diğer excel soruları sayfasına taşınmıştır.
 
Üst