gizli satırlar

umitumit

Altın Üye
Katılım
5 Eylül 2006
Mesajlar
358
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-07-2028
bazı satırları gizlemek istiyorum. ancak satır başına koyacağım bir düğme ile gizli satırların açılmasını, yine aynı düğme ile kapanmasını istiyorum.
combobox ile denedim başaramadım. nasıl yapabilirim?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
bazı satırları gizlemek istiyorum. ancak satır başına koyacağım bir düğme ile gizli satırların açılmasını, yine aynı düğme ile kapanmasını istiyorum.
combobox ile denedim başaramadım. nasıl yapabilirim?
Bunlar hangi satırlardır?
 

umitumit

Altın Üye
Katılım
5 Eylül 2006
Mesajlar
358
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-07-2028
mesela 4-5-6-7-8. satırlara yazacağım bilgiler için 3.satırın A sütununa koyacağım bir düğme bu satırları bana gizleyip açsın
 

Kemal Demir

Özel Üye
Katılım
29 Temmuz 2004
Mesajlar
2,108
Sub gizle()
[a1].Select
Rows("4:8").EntireRow.Hidden = True
End Sub

Sub aç()
[a1].Select
Rows("4:8").EntireRow.Hidden = False
End Sub

Bu kodları iki farklı düğmeye bağlıya bilirsiniz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekteki örneği inceleyin.
 

umitumit

Altın Üye
Katılım
5 Eylül 2006
Mesajlar
358
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-07-2028
a sütunu için macro yu oluşturdum.
4:14 satırları gizleyip açıyor.
b sütununa da 6:10 satırları için benzer macroyu yazdım ve farklı iki düğme koydum.
ancak a sütunundaki satırları aç dediğim zaman,
b sütununda daha önce gizlediğim satırlarıda açıyor.
ben adım adım açmak istiyorum.
bilmiyorum anlatabildim mi?
bu mümkün mü?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
6:10 arası satırlar zaten 4:14 arasında kalıyor dolayısıyla 6:10 arasında gizlenip açılmış oluyor. Bu satırları bağımsız olarak açıp kapatmanız için 4:14 aralığını 4:5 ve 11:14 olarak ayırmanız gerekir.
 

umitumit

Altın Üye
Katılım
5 Eylül 2006
Mesajlar
358
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-07-2028
olmuyor

ayrı ayrı satır açıp kapatmayı başardım. ancak;
5:15 satırları açıp kapatan macro,
8:10 satırlarını kapatan macro yuda açıyor.
5:15 için aç dediğimde, 8:10 kapalı kalsın.
bir nevi 8:10 macro su kilitli kalsın.
henüz bunu başaramadım...
 
Üst