• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Giriş Sayfası Oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Turkçe
Çok değerli üstadlarım.Sizlerinde büyük yardımlarınız ile Excelde 4 sayfadan oluşan bir form hazırladım.Sayfa isimleri Ba, Ba Rapor,Bs ve Bs Rapor diye benim istediğim bir giriş sayfası yardımı ile bu sayfalara tıklayarak ulaşmak.Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum konu ile ilgili örnek dosyayı ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

İyide bir giriş sayfası bile hazırlamamışsınız!
örnek kod sayfa2'ye gider
Kod:
sheets("Sayfa2").select

Üstadım istediğiniz gibi çalışma yaptım.Benim istediğim excel dosyası açıldığında bu menü karşıma çıksın diğer sayfalara bu menü ile gidilsin.İlginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Üstadım köprülü yapmıştım hızlı olsun diye makro yazarak tanıttım sayfaları bu dosyayı dikkate alın lütfen.

Ekli dosyalar

Ben bir userfrom çalışması da yaptım hocam.Ama bu bilgimle bu kadar oluyor.Gerisini nasıl getirecem bilmiyorum?

Ekli dosyalar

Evet istediğim bunun gibi Ba,Bs,Ba Rapor ve Bs Rapor kısımlarına basınca ilgili excel sayfasına gidecek.Bu şekilde ayarlayabilirmiyiz?

Hocam dosya açıldığın da Bs ye tıkladığımda Menü sayfasına gidiyor.İsterseniz Menü sayfasını kaldıralım.O sayfaya ihtiyaç kalmadı zaten excel açılırken sizin hazırladığınız menü yeterli.

menü sayfasını kaldırdığımda formu kapattığında il hangi sayfa görünsün istiyorsun peki

Sayfadakı ana menüyü kaldırdım
fakat fordam girişi yaptığında menu sayfan olmadığından bs sayfasına giriş yapacak
diğer sayfalardan menu dediğinde yine form açılacak

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ayrıca açılışta sayfayı gizlediğimizden sehven kapatılmasın diye aşağıdaki kodu
userform1 e yapıştır ki kapatılmasın
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
If CloseMode = vbFormControlMenu Then
MsgBox "x çalışmaz 'By Mustafa' !", vbOKOnly, "İlgili Butonu Kullanın !!!"
Cancel = True
End If
End Sub

Hocam emeklerin ve yardımların için çok teşekkür ederim.Kolay gelsin.

Geri