• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

girilen sayının başka sayfada tekrarını engellemek

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Aynı çalışma kitabının sayfalarından birindeki bir hücreye girilen sayının
Belirli diğer sayfalarda tekrarını engellemek ve tekrar edildiğinde veriyi giren operatörü konuyla ilgili uyarmak istiyorum.

Konuyla alakalı yazılara baktığımda, şu ana kadar sadece aynı sayfa üzerinde belirli sütunlara göre formüller oluşturulabileceği yazıyor.

Sayfalar arasında bu işlem formülize edilebilirmi? nasıl? şimdiden teşekkür ederim.
Excel versiyon 2007 ingilizce
Lojistikçiyim

Saygılar

Son düzenleme:
Belirli diğer sayfalarda tekrarını engellemek ve tekrar edildiğinde veriyi giren operatörü konuyla ilgili uyarmak istiyorum.

Konuyla alakalı yazılara baktığımda, şu ana kadar sadece aynı sayfa üzerinde belirli sütunlara göre formüller oluşturulabileceği yazıyor.

Sayfalar arasında bu işlem formülize edilebilirmi? nasıl? şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar

merhaba
sorunuzu örnek dosya ile destekleyiniz.

Saygılar

bu kodu kitabınızın kod bölümünde bulunan thisworkbook bölümüne kopyalayınız
Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("[COLOR="red"]A1:A65536[/COLOR]")) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
For x = 1 To Sheets.Count
Say = WorksheetFunction.CountIf(Sheets(x).Range("[COLOR="Red"]A1:A65536[/COLOR]"), Target)
knt = knt + Say
Next
If knt > 1 Then
MsgBox "Bu veri daha önce girilmiş.", vbCritical, "UYARI"
Target = ""
End If
End Sub
A sütununa göre çalışır
kırmızı yerleri kendinize göre uyarlayınız

İhsan Kardeş, çok sağol çalıştı, harika oldu.

bir sorun var, sen ben anlarız makrolar etkinleşmeden çalışmayacağını ama excel dosya açılışında durumu bilmeyen operatöre böyle bi soru sorunca adam mütemadiyen zararlı bişey zannedip etkinleştirmeden devam ediyor. bu soruyu nasıl es geçtirip makro etkin olarak adama hissettirmeden devam ettireceğiz?.

İhsan Kardeş, çok sağol çalıştı, harika oldu.

bir sorun var, sen ben anlarız makrolar etkinleşmeden çalışmayacağını ama excel dosya açılışında durumu bilmeyen operatöre böyle bi soru sorunca adam mütemadiyen zararlı bişey zannedip etkinleştirmeden devam ediyor. bu soruyu nasıl es geçtirip makro etkin olarak adama hissettirmeden devam ettireceğiz?.

merhaba
güvenlik'ten düşük'ü seçerek dener misiniz

Geri