• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girilen değere göre tarih atama

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe 64bit
Merhaba arkadaşlar. Excel'de yeniyim, o yüzden sorumu mazur görün lütfen. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Excel'de hergün değer girilmek ve kontrol edilmek üzere bir sağlık grafiği hazırladım (Excel dosyasını konuya ekledim, indirip inceleyebilirsiniz). Dosyada şimdilik iki değer (Ağırlık ve vücut yağı oranı) ve bu değerlere bağlı olarak aktüel olarak değişmesini istediğim bir grafik var. Ağırlık bölümünde, Ağırlık girildiği zaman tarihin direk atılmasını sağlayacak makroyu yazdım. Fakat aynı makroyu yağ oranı için kullanamıyorum. Yağ oranı yazıldığı zaman hemen yanındaki tarih kutucuğuna otomatik, kalıcı ve sabit olarak tarih atmasını nasıl sağlayabilirim?

Diğer bir sorun da, ağırlık ve yağ oranı çizgilerinin ikisinin de farklı renklerde aynı grafik üzerinde gösterilmesini nasıl sağlayabilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı İncelermisiniz

Son düzenleme:
asr 35 hocam, cok tesekkürler, tarih attirma olayi tamamdir. ağırlık ve yağ oranı çizgilerinin ikisinin de farklı renklerde bu grafik üzerinde gösterilmesini nasıl sağlayabilirim? Grafigin veri alani olarak sadece agirlik/Tarih hücrelerini sectim. Yag/tarih hücrelerini de buna nasil ekleyebilirim?

Merhaba İyi Çalışmalar
Grafik Konusu İçin
Yeni Bir Konu Başlığı İle
Yardım Almanız Daha Kolay Olucaktır.

formullü hücre değerine bağlı olarak tarih atama nasıl yapılır?

Mrb.arkadaslar benım sorunum soylekı b sutununa el ıle deger gırdıgım zaman o ankı tarıhı A sutununa atmasını ıstıyorum bunu elle yazdıgım zaman deger atıyor ama b hucresındekı değeri formulle C sutunundan getirdiğim zaman tarıh degısmıyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
ek olarak b sutununa 1 değeri girdiğimde tarih yazıyor 0 ise boş bırakıyor bundada bir sorun yok sadece formulle getirdiğimde değişmiyor
formullü hücre değerine bağlı olarak tarih atama nasıl yapılır?
çok acill lütfen

kod su sekilde:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
With Target
If .Row = 0 Then Exit Sub
Target.Offset(0, -1) = ""
If .Value = Empty Then Exit Sub
Target.Offset(0, -1) = Format(Now, "dd.mm.yyyy:hh:mm")
End With
End Sub

merhaba,
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B:C")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
With Target
If .Row = 0 Then Exit Sub
Target.Offset(0, -2) = ""
If .Value = Empty Then Exit Sub
Target.Offset(0, -2) = Format(Now, "dd.mm.yyyy:hh:mm")
End With
End Sub

Son düzenleme:
"çok acill lütfen" demişsiniz..
Umarım acil olmuştur..

Geri