• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girilen değere göre sütun sayısını arttırmak

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
Değerli üyeler,
Yapmam gereken ekteki dosyada ilk sayfadaki kullanıcının girdiği personel sayısına göre diğer sayfalardaki 18'e kadar hazır çizili olan sütunların girilen değere kadar artmasını sağlamak.Bunun için her ayrı sayfada for döngüsü kullanarak yapmaya çalıştım fakat başaramadım.
Bunu yapabilecek(sütun sayısını arttıracak) bir makro hazırlarsanız gerçekten çok sevinirim.
İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Ne istediğinizi anlamadım , biraz daha açıklarmısınız? Dosyada da açıklama yazmıyor.

Tabikide afedersiniz elimden geldiğinde açıklamaya çalışayım.
İstediğim şey Genel Toplam sayfasındaki girilen personel değerine göre sayfa1,2,3 ve 4 deki tabloların(şuanda 18 personele izin verecek şekilde yapılmış vaziyettleler) sütun sayısını arttırmak yani eğer Genel Toplam sayfasında girilen personel değeri 24 ise diğer sayfadaki tablolarında 24'e kadar gitmesini istiyorum.
İlginiz için teşekkürler.

Sayın bulentsert , ben ilk sayfa için gerekli düzenlemeyi yaptım biraz acemice olduğunu kabul ediyorum ama işinizi görecek şekilde :) . 100 kişilik tabloyu hazırlayabileceksiniz. Dosya ektedir.Orjinal sayfanızı bozmamak için deneme isimli bir sayfa üzerinde çalışma yaptım.Siz kod sayfasındaki shf12 yazan satırı ,

Kod:
mesut = MsgBox(a & " Kişilik Tablo Oluşturulacak", vbYesNo, "Uyarı")
If mesut = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = True
[COLOR=blue]shf12.Select[/COLOR] 'shf12 , shf1 ile değişecek...
Columns("g:db").Select
Selection.Delete

Kod:
[COLOR=blue]shf1[/COLOR].Select

şeklinde değiştirirseniz Sayfa 1 de düzenleme yapmış olursunuz.
Diğer sayfalardaki düzenlemeleride aynı mantıkla oluşturabilirsiniz.Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık.Diğer sayfaların hepsi için yapmayı başardım fakat sizin deneme olarak gönderdiğiniz makroyu kopyala yapıştır yapıp denememe rağmen Sayfa1'de çizili tablonun hepsini siliyor.Birde toplama kısmını tam olarak anlayamadım toplam almayı başaramadım.
Yardımınız için teşekkürler..

Son düzenleme:
Makro , sayfa1 de g sütunundan sonraki sütunların tamamını silip , personel sayısı kadar sütunu ekleyip , kenarlıkları çiziyor ve ilgili hücrelere formülleri yazdırıyor.

Üstadım sizi yine rahatsız edeceğim ama burdaki sayfa 1le ilgili problemim devam ediyor.Diğer sayfların tamamı hazır fakat o sayfayı çözemedim.Dediğiniz gibi shf12'yi shf1 ile değişitiriyorum fakat öyle yapınca komple bütün sayfayı silip sadece istenilen büyüklükteki tabloyu çiziyor.Bu arada deneme sayfasında bir sorun yok.Acaba sizde bir kez sayfa 1 üzerinde deneyebilirmisiniz hazırladığınız makroyu acaba.
Çok teşekkürler,saygılar...

Bülent bey , sebebi , sayfa 1 de bazı hücrelerin birleştirilmiş olması.Onları düzenleyince sıkıntı ortadan kalkıyor.Düzenlenmiş hali ektedir.Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Üstadım elleriniz dert görmesin çok saolun.

Geri