• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gidenlerin sayısı

Excel Vers. ve Dili
2010
Ekteki tabloda da örnek olarak verdiğim şekilde mesela Adana'dan gidenlerin sayısını tespit etmeye çalışıyorum ama yapamadım. Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

TABELA.jpg

hüseyin beyin cevabı yanlış ; doğrusu =adana(2.006.650;kaydır(adana;1;yanlış) dizi formülüdür :)

ctrl +shift enterle kullanınız...

Yardımlarınız için teşekkürler. Adana'dan gidenlerden bazıları red, feragat veya vazgeçti, dolayısıyla bunları saymaması gerekiyor

Alternatif olsun
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A34="ADANA")*(B2:B34<>"RED")*(B2:B34<>"FERAGAT")*(B2:B34<>"VAZGEÇTİ"))

mersilen çok teşekkür ederim eline sağlık

Ekte gönderdiğim şekilde "SONUÇ" bölümde gidenlerin sayısını "LİSTE" sayfasından alarak saydırabilirmiyiz. İlginiz için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Deneyin

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((LİSTE!B2:B34="ADANA")*(LİSTE!D2:D34<>"RED")*(LİSTE!D2:D34<>"FERAGAT")*(LİSTE!D2:D34<>"VAZGEÇTİ"))

mersilen son bişey daha rica edeceğim sizden. Peki burada ADANA yazmak yerine oraya mesela B2 sütunundaki leri say gibi bir kod yazabilir miyiz. Çünkü formüle şehir adlarının her birini ayrı ayrı yazmak durumunda kalıyoruz. Sayısal sütununda şehir adları tek tek sıralı yazılı oradan bağlantı durumu olabilir mi

Merhaba
Dediğinizi tam olarak anlayamadım.
Sonuç sayfasında B sütunundakilerin ; gidenlerinin tamamını mı saydırmak istiyorsunuz ?

Teşekkür ederim sizin yazdığınız formulde şehir adı yerine sütunun adını (B2) yazınca oldu. Daha önceden tırnak içinde yazınca kabul etmiyordu. Değer olarak gördüğünü sonradan farkettim. Çok saolun ilginiz için güzel günler dilerim :)

Geri