geri sayım saati

Katılım
23 Haziran 2006
Mesajlar
67
Merhabalar herkese,

Yapmak istediğim aslında bir geri sayım sayacı sayfada aradım ama daha önceki konulardan açıkçası bir şey çıkartamadım. Yapmak istediğim belli bir başlangıç saatim olacak örneğin 08:30:00 birde bitiş saatim olacak 11:00:00 gibi bu saatler arasında bir sayım sayacı yapmak istiyorum ama bir türlü başaramadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Herkese çok teşekkürler.
 
Katılım
23 Haziran 2006
Mesajlar
67
Herkese merhabalar,

Arkadaşlar aranızda bunu nasıl yapacağımı bileniniz yok mu gerçekten??
 
Katılım
23 Haziran 2006
Mesajlar
67
:((( hala bu geri sayımın nasıl yapılabileceği konusunda bilgisi olan yok mu??
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
ekli dosyalara ya bir göz atın
 
Katılım
23 Haziran 2006
Mesajlar
67
Sn. Birol Bey,

Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim.Geçmiş kolularda aradım fakat istediğim yardımı tekrar çok teşekkür ederim; ama ben bu geri sayım saatimi nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum, bu konuda yardımınız olabilirse inanın çok mutlu olacağım.


b_m_k
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
Sn. Birol Bey,

Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim.Geçmiş kolularda aradım fakat istediğim yardımı tekrar çok teşekkür ederim; ama ben bu geri sayım saatimi nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum, bu konuda yardımınız olabilirse inanın çok mutlu olacağım.


b_m_k
syn b_m_k ;
bu işlem makro ile yapılmış bir işlem dir.
yolladığım örnek çalışma sayfasını açın ve alt +f11 yaparak kodları görüntüleyin.
sayfada butonları ve rakamları çalıştıran kodlar bunlar.
bu işlemi yapmak istediğiniz çalışmanızın bir örneğini buraya eklerseniz (yapmak istediğinizi de açıkça yazarak) daha kolay yardımcı oluruz.

bu konuda sitemiz içinde arama yaparken "timer" veya "zaman" olarak arama yapın. bulduğunuz örnekleri, örnelerde yapılan eleştiri ve açıklamaları da dikkatle okursanız eminim benden daha çok bilgi edineceksiniz
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Ekteki dosyada Geri Sayım Kronometresi var. GERİ SAY ile güzelce çalışmaya başlıyor, Sıfırlamayı yapıyor ama Durdurma işlemini bir türlü başaramadım.

Kodlar alıntıdır.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn kombo

Öncelikle tebrik ederim. Durdurma için kodları aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
Public sny As Byte, dak As Byte, saat As Byte
[B][COLOR=blue]Dim say As Integer[/COLOR][/B]
 
Sub GeriSay()
sny = sny + 1
If dak = Empty Then dak = 0
If sny = 60 Then
dak = dak + 1
sny = 0
End If
If saat = Empty Then saat = 0
If dak = 60 Then
saat = saat + 1
sny = 0
dak = 0
End If
[B][COLOR=blue]If say = 1 Then Exit Sub[/COLOR][/B]
[A2] = Format([A1] - TimeValue(saat & ":" & dak & ":" & sny), "hh:mm:ss")
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), "GeriSay"
End Sub
 
Sub Sıfırla()
[COLOR=blue][B]say = 0[/B][/COLOR]
sny = 0
dak = 0
saat = 0
End Sub
 
Sub dur()
[COLOR=blue][B]say = 1[/B][/COLOR]
End Sub
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Sn leventm
İlginiz için teşekkür ederim.
Şimdi duruyor ama durduktan sonra sıfırlamayı yapmıyor. Durdurduktan sonra GeriSay butonuda çalışmaz oldu.
Durdurduktan sonra tekrar çalıştırmak için sıralama şöyle oldu
Dur/Sıfırla/GeriSay

Yine de bu haliyle kullanılabilir nitelikte. :)
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sıfırlayı devreden çıkarmak için aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Public sny As Byte, dak As Byte, saat As Byte
[B][COLOR=blue]Dim say As Integer
[/COLOR][/B] 
Sub GeriSay()
sny = sny + 1
If dak = Empty Then dak = 0
If sny = 60 Then
dak = dak + 1
sny = 0
End If
If saat = Empty Then saat = 0
If dak = 60 Then
saat = saat + 1
sny = 0
dak = 0
End If
[A2] = Format([A1] - TimeValue(saat & ":" & dak & ":" & sny), "hh:mm:ss")
[COLOR=blue][B]If say = 0 Then[/B][/COLOR] Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), "GeriSay"
[B][COLOR=blue]say = 0[/COLOR][/B]
End Sub
 
Sub Sıfırla()
sny = 0
dak = 0
saat = 0
End Sub
 
Sub dur()
[B][COLOR=blue]say = 1[/COLOR][/B]
End Sub
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Öbür hali ile daha kullanışlı oldu gibi. Bu şekli daha sorunlu oldu.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
dur butonuna makro ekledim ama durmuyor. sadece butona basılıtutunca duruyor. butonu bırakırsam devam ediyor.
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
ben cevap yazana kadar cevap gelmiş
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Paylaşım için teşekkürler.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
327
Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
Levent bey in kodları gayet güzel çalışıyor
çok Teşekkürler
dur koduna [A2]="" ilave ettiğimizde gayet güzel çalışıyor
Saygılar sevgiler



Kod:
Sub dur()
    say = 1
 [A2] = ""
End Sub
 
Üst