• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

genel tablodan aynı verileri kullanarak farklı tablo yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maras321
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
arkadaşlar elimde günlük yaptıgım hergün değişen bir tablom var yanlız bu tablodan 4 değişik tablu daha yapmam gerekiyor yani sayfa 1 deki verileri kullanarak sayfa2,3 ve 4 deki tabloları yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekir dosya ektedir.yardımlarınız icin şimdiden teşekkürler....

Son düzenleme:
Merhaba,

Soru pek açık değil, açmanız gerek.

tabloda gerekli verileri yazdım yani 1 sayfada bulunan K hücresindeki plakayı diger sayfalarda yazdığım zaman tablolardaki bilgiler ilgili hücrelere otamatik gelsin istiyorum

Son düzenleme:
Selamlar,

Örnek dosyanızda TAKİP LİSTESİ sayfasında B7 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Formülde kırmızı ile işaretlediğim değeri değiştirerek diğer bilgileri çağırmaya çalışın.

Kod:
=EĞER($E7="";"";İNDİS(GENEL!1:65536;KAÇINCI($E7;GENEL!$K:$K;0);[B][COLOR=red]4[/COLOR][/B]))

Selamlar,

Örnek dosyanızda TAKİP LİSTESİ sayfasında B7 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Formülde kırmızı ile işaretlediğim değeri değiştirerek diğer bilgileri çağırmaya çalışın.

Kod:
=EĞER($E7="";"";İNDİS(GENEL!1:65536;KAÇINCI($E7;GENEL!$K:$K;0);[B][COLOR=red]4[/COLOR][/B]))

Sayın COST_CONTROL, Formülde Kırmızı olarak işaretlediğiniz sayıyı hangi sayılarla değiştirmem gerekiyor diğer bilgileri de çağırmak için?

Selamlar,

Deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz. Böylece formülün mantığını kavramanız kolaylaşır.

1-21 arası değerler girerek sonucu gözlemleyin.

Selamlar,

Deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz. Böylece formülün mantığını kavramanız kolaylaşır.

1-21 arası değerler girerek sonucu gözlemleyin.

Sayın COST_CONTROL, öncelikle teşekkür ederim. Mantığı anladım. İlk Satır tamam, yanlız ikinci satırda ve diğerlerinde Formülü ne şekil değiştirmem gerektiğini anlayamadım. Yardımmcı olabilirseniz sevinirim.

Sayın COST_CONTROL, biraz uğraşma sonucunda Formülün Mantığını tam olarak kavramış durumdayım. Paylaşımınız ve yardımınız için teşekkürler.

Geri