• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gelişmiş Filtreleme

Katılım
30 Haziran 2019
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2016 (İş)
MSOffice 2013 (EV)
Merhaba,

Bir mamül listesinin hammaddesinin ne olduğunu ve stoklarını kontrol etmek istediğimde tek tek mamül kodlarını yazmak yerine liste halinde Excel'in Gelişmiş Filtre seçeneği ile kolayca bu işlemi yapabiliyorum ancak kullandığım ana tabloda 5500 satır 33 sütun olduğundan bir filtreleme işlemi Excel'in hesaplama yapmasına sebep oluyor. Neyi hesapladığını bilmiyorum verilerde bir değişiklik olmuyor ancak 10-15dk kadar sürebilecek hesaplama işlemi yapıyor.

Bu işlemi filtrelemek yerine gizleyerek yapabilir miyiz ? Yazdığım mamül kodları haricindeki bütün satırları gizleyebilir miyim ? Bunu macro veya formül ile başka bir sayfaya taşımadan nasıl yapabilirim. Ekli dosyada sadece örnek olsun diye ayrı sayfalarda gösterdim.

Sayfa1 asıl çalıştığım sayfa
Sayfa2 ise bana gelen mamül listesini yazdığım bir sayfa.
 

Ekli dosyalar

Ekleme yapayım,

Excelde filtreleme yada başka bir işlem yaptığımda oluşan "Hesaplanıyor (4 işlemci) %1" hesaplamala işleminin çok uzun sürmesine bir alternatif çözüm var mıdır. İki konuda da yardıma açığım.


Düzeltme;

Yukarıda gizleyerek yapmak istediğim filtreleme yöntemi hesaplama yapmamasını sağlar mı ?
 
Tahsin Bey Merhaba,

Yardımınız için teşekkür ediyorum, kendi tabloma kodlarınızı ekleyerek deneme yapacağım.
 
Geri
Üst