• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Geçmiş verinin üzerine kayıt yapmamak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Excel 2007
Arkadaşlar

Paylaşımda olan Excel 2003 dosyam var. Bu dosyaya 15 kişi veri girişi yapıyor. Bende süreçleri takip ediyorum. Fakat bir kişinin yanlışlıkla eski verilerin üzerine kayıt yapması veya bir hücreye yazacagını tüm sutuna kopyalaması gibi olaylarla karşılaşıyorum. Bunu önlemek için eski verinin üzerine yeni verinin girişinin yapılmasını önleyecek bir sistem varmıdır.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinecegim.

Arkadaşlar

Paylaşımda olan Excel 2003 dosyam var. Bu dosyaya 15 kişi veri girişi yapıyor. Bende süreçleri takip ediyorum. Fakat bir kişinin yanlışlıkla eski verilerin üzerine kayıt yapması veya bir hücreye yazacagını tüm sutuna kopyalaması gibi olaylarla karşılaşıyorum. Bunu önlemek için eski verinin üzerine yeni verinin girişinin yapılmasını önleyecek bir sistem varmıdır.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinecegim.

merhaba
sayfa koruma şifresi koyabilirsiniz.
araçlar / koruma / sayfayı koru

Sevgili Uzmanamele

Yazdıgım yanlış anlaşıldı herhalde. Sayfayı korumaya aldıgımda veri girişi yapamazlar. Geriye yönelik kaydedilen veriyi koruma için üzerine kayıtta uyarı yapamazmıyım. Aslında zor bir şey fakat sürekli girilen veriler kişi hatasından ötürü sürekli degişiyor. Bunu önlemek için. Makroda zor. Eger böyle bir varsa inanki çok sevinecegim.

İşinize yarar mı bilmiyorum ama ben şöyle bir yol kullanıyorum.

Veri/Veri Doğrulama/Metin Uzunluğu ve daha sonra

En az için 0 (sıfır)
En çok için 0 (sıfır) değerlerini verip kullancıyı hata uyarısı ile uyarıp değiştirme girişiminden vazgeçmeye teşvik ediyorum.

Ofis 2007'de "gözden geçir" kısmında "Değişiklikleri izle" bölümünden yapabilirsiniz.

Benzer bir durumda kalıyorum.Ben her kullanıcıya şifre vererek en fazla kendi verilerini silme riski oluşturdum.Kimse birbirinin şifresini bilmiyor.Böylece en fazla kendine müsade edilen yerlere hatalı giriş yapabiliyor.Bu sütun veya satır olabilir.Tek hücre de olabilir.Bunu da "kullanıcıların aralıkları düzenlemesine izin ver " özelliği ile yapıyorum.Sizde geçmiş verileri şifreleyebilirsiniz veya sayfayı korurken sadece korunmasını istediğiniz hücreleri kilitli yaparak kilitli hücreleri koruyabilirsiniz.

Benzer bir sorun için kullandığım geçtiğimiz günlerde Korhan Beyin yazdığı kodlar var birde.Bu kodlarla ilgili sayfada verisi değişen hücreye değişen veri ve değiştirildiği saat açıklama (comment) olarak ekleniyor.İlgilenirseniz 7 numaralı mesajdaki kodları sayfanın kod kısmına uygulayacaksınız.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=76857&highlight=peleryn

hocam bu konuda sayfa verilerini koruduktan sonra userformla veri girişi yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum. eski verileri değiştiremezler yeni veri girişi için de userformdaki kaydet butonuna

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("Veri").Unprotect Password:="buraya şifre girilecek"
Son_Dolu_Satir = Sheets("Veri").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Veri").Range("A" & Bos_Satir).Value = _
Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Veri").Range("A:A")) + 1
Sheets("Veri").Range("A" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Veri").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Veri").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
Sheets("Veri").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
Sheets("Veri").Range("E" & Bos_Satir).Value = TextBox5.Text
Sheets("Veri").Range("F" & Bos_Satir).Value = TextBox6.Text
Sheets("Veri").Range("G" & Bos_Satir).Value = TextBox7.Text
Sheets("Veri").Range("H" & Bos_Satir).Value = TextBox8.Text
Sheets("Veri").Range("I" & Bos_Satir).Value = TextBox9.Text
Sheets("Veri").Protect Password:="buraya şifre girilecek"

eklerseniz sanırım sorununuz çözülür. eski verileri değiştirmek gerekiyorsa bu konuda ben de araştırma yapmaktayım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri