Herkese iyi günler, benim de ufak bir sorunum var bana yardımcı olursanız memnun olurum.
Visual Basic'te Excel'de çalışan bir basit bir sigorta ekspertiz iş takip programı oluşturdum, programda her hasar durumu için excel'de kişi ve hasar bilgilerini içeren özel bir satır oluşturuyorum, sorunum gecikme gün sayısı hesaplanmasında:
Gecikmeyi hesaplayacak ve kullanıcı ekranında büyükten küçüğe dosyaları sıralı bir biçimde gösterecek bir makro oluşturdum, bunun hasar bilgilerini programın başlangıçta, her yeni hasar oluşturduğumda ve hasar dosyası düzenlediğimde çalışmasını istiyorum. Ancak makro ne başlangıçta, ne de Call ile program içinde çağırdığımda çalışıyor. İnceleyebilmeniz için program ektedir, Sub Aut
pen() içindeki makro da aşağıdadır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.
Visual Basic'te Excel'de çalışan bir basit bir sigorta ekspertiz iş takip programı oluşturdum, programda her hasar durumu için excel'de kişi ve hasar bilgilerini içeren özel bir satır oluşturuyorum, sorunum gecikme gün sayısı hesaplanmasında:
Gecikmeyi hesaplayacak ve kullanıcı ekranında büyükten küçüğe dosyaları sıralı bir biçimde gösterecek bir makro oluşturdum, bunun hasar bilgilerini programın başlangıçta, her yeni hasar oluşturduğumda ve hasar dosyası düzenlediğimde çalışmasını istiyorum. Ancak makro ne başlangıçta, ne de Call ile program içinde çağırdığımda çalışıyor. İnceleyebilmeniz için program ektedir, Sub Aut
Kod:
Sub Auto_Open()
'On Error Resume Next
'Gecikme hesabı, U1deki tanımlı EĞER durumuna göre son değere kadar Fill yapılacak
Sheets("veri").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("U1:U"), Type:=xlFillDefault
Range("U1:U").Select
Selection.AutoFilter
With ActiveWorkbook.Worksheets("veri").AutoFilter.Sort
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
Application.Visible = False 'Excel'in gizlenmesi