• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Geçerli saate 01:15 saat kala renklensin

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
Merhabalar,

Ekte gönderdiğim excel kullanmakta olduğum makronun bir kısmını oluşturuyor. Şirket gizlilik kurallarına istinaden bazı alanları kaldırmak durumunda kaldım.

Öncelikle genel bilgilerle başlayayım ki ne yapmak istediğimi anlatabileyim. Veriler farklı bir kaynaktan metin olarak gelmektedir. Bu verilerin işime yarayan kısımlarını farklı bir sayfaya aktarıyor, sıralıyor ve gerekli alanları saat birimine çevirerek sizinle paylaştığım sayfada verileri birleştiriyorum.

d sutununda 15 den büyük sayılar otomatik kırmızı oluyor. Bunu gün - ay - yıl bazında yada metin, sabit rakamlar, kelimeler vs. üzerinde yapabiliyorum. Ancak saat üzerinde yapamadım.

İstediğim şey c sütununda bulunan saatlerin geçerli saatten 1 saat 15 dakika kala geçerli saate kadar renklenmesidir. Örneğin geçerli saat 01.15 ise 00:00 ile 01:15 arasındaki saatlerin kırmızı olmasını istiyorum.

Saatler normalde 0000 formatında olduğundan ben Birleştir formulü ile 00:00 haline getirdim. Bir çok mantıklı formül ve makro denedim ya tamamı renki oldu yada tamamı renksiz. Olmamasının sebebi belkide buolabilir diye siz uzman arkadaşlarımızında bilgilerini almak istedim.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri