gece mesai hesaplama sorunu. bulduğum cevapları denedim olmadı:( yardım edermisiniz

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 tr
arkadaşlar fazla mesai hesaplaması yapıyorum. Saat 24 e kadar olan bölümle ilgili bir sıkıntım yok. Ancak saat24 ü geçtiğinde ki bu gece nöbetlerinde oluyor çalışma saati 16 ve-veya üstü çıkması gerekirken -8 yada -7 vb. çıkıyor.
ayrıca yazma işinin kolay ve çabuk olası amacıyla hücre biçiminin sayı olmasını istiyorum. sarı renkli olan bölümler görünmeyecek bu bölümleri gizlemek istiyorum ki çıktı alındığında sadece çalışma saati ve fazla yada eksik
mesai görünsün.bizim haftalık çalışma saatimiz 45 saat fakat biz 48 saat çalışıyoruz fazladan çalıştığımız günlük yarım saatler yemek molası sayılıyor. bu nedenle haftalık yaptım aslında 1 aylık bir tablo haline getirip
tüm ay mesaisini hesaplamak istiyorum. aylık çalışma saatimiz toplamda 180 olacak fazla mesai bunun üzerine çıktığında veriliyor. bununla birlikte o ay kaç gün bayram varsa bayram tatillleri mesai gününden
düşülüyor yani 2 gün bayram olduğunda biz o ay 164 saat (8*2=16 ,180 -16=164)çalışıyoruz. bunun üzeri mesai oluyor. lütfen bana bu konuda yardım ederseniz size minnettar olurum. ilginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Gerekli açıklamayı burada yaparsanız, konuyu çözme olasılığını bilmeden dosyayı indirtip kota yaktırmamış olursunuz.
Başlık cümleniz de hiçbir şey içermiyor.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 tr
ziya bey ilginize teşekkür ederim. süper olmuş. ayın 1 haftasına ait toplam mesai saatini hesaplıyor (bunun nedeni benden kaynaklı dosyaya sadece 1 tane haftalık mesai sütunu koydum). ben diğer kalan üç haftanın toplamını aldırıp aylık mesai saatini bulurum.şimdi bir başka mesele araya bayram tatili ve arefe günü girince ortaya çıkacak (yukarıda belirttiğim gibi bizim aylık toplam mesai saatimiz 180 saat). çünki bu günlere ait çalışma saatleri toplam aylık 180 saat olan mesaiden çıkarılıp, kalanı çalışılması gereken aylık toplam mesai olarak hesaplanıyor. tabloda bayrama denk gelen günlerde "bayram" yazdığımda aylık çalışma saatinden 8 saat , "arefe" yazdığımda ise 4 saat düşmesi gerekli.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Ne yapmak istediğinizi anlatmak yerine ne yapmak istiyorsanız dosyada tamamlayın ve ekleyin. Anlatacaklarınızı orada anlatın. İnanın, ne yapmak istediğinizi anlasam yardım etmek isterim.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 tr
ziya bey,
şunu da yapayım bunu da yapayım derken bitirdim ve sanırım istediğim gibi oldu. bir de siz bakarsanız sevinirim. ayrıca sadece data girişi yapılacak bölümleri açık bırakıp, salt okunur bölümleri nasıl koruma altına alabilirim.
yardımınıza çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
-Veri girilecek alanlar haricinde kalanları kilitledim. Şifre koymadım. (A4 : BK150)

-B1 hücresine tarih girdiğinizde diğer tarihler ve B2 ve devamı hücreler kendiliğinden değişecek.

Ekli dosyalar