• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fx deki DOT,LOT ve EĞİLİM Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office xp, türkçe
Arkadaşlar merhaba. Fx sihirbazıda DOT,LOT ve eğilim fonksiyonları hakkında excelin yardım menüsündeki örnek ve açıklamalrın dışında bildiğiniz herhangi bir bilgi ya da bu fonksiyonlarla alakalı yapılmış örnek elinizde var mı acaba. Foruma yarın sabah girebileceğim. Şimdiden herkese saygılar...

5 yılın sonunda kimseden bir cevap gelmemiş.
Lot fonksiyonu satış tahminlerinde üstel bir fonksiyonun eğimini verdiği için Dot yada Tahmin (bunlar birinci derece bir fonksiyon oldukları için satış tahminleri çokta sağlıklı olmuyor) fonksiyonunda daha iyi sonuçlar üretiyor.
Ama Lot fonksiyonu ile çıkan eğimi tahmine nasıl döndürebiliriz onu bende bulamadım.

5 yılın sonunda kimseden bir cevap gelmemiş.
Lot fonksiyonu satış tahminlerinde üstel bir fonksiyonun eğimini verdiği için Dot yada Tahmin (bunlar birinci derece bir fonksiyon oldukları için satış tahminleri çokta sağlıklı olmuyor) fonksiyonunda daha iyi sonuçlar üretiyor.
Ama Lot fonksiyonu ile çıkan eğimi tahmine nasıl döndürebiliriz onu bende bulamadım.

.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Sevgili Yurttaş;
Çalışman ilham verici oldu. Lot'un kullanımını daha iyi anladım. Teşekkür ederim.
Bu arada dosyada ki Lot fonksiyonun kullanılarak yapılan tahminleri Excel 2010'da "büyüme" fonksiyonu ile de yapılabildiğini öğrendim.

Sevgili Yurttaş;
Çalışman ilham verici oldu. Lot'un kullanımını daha iyi anladım. Teşekkür ederim.
Bu arada dosyada ki Lot fonksiyonun kullanılarak yapılan tahminleri Excel 2010'da "büyüme" fonksiyonu ile de yapılabildiğini öğrendim.

.

Tahmin fonksiyonları ile ilgili eksik bir çalışmam var. Tamamlanınca paylaşacağım.

Yukarıda eklediğim dosya bu çalışmanın bir parçası.

.

Geri