• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

frameleri gizleme veya bulundukları konumaa gönderme

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
userform üzerinde bir çok frame mevcut yaklaşık olarak 20 adet. her labelde farklı bir frame visibleyi true haline getirip yeni boyutuyla istenilen konuma getiriyor. bu işlemi yaparken diğer frameleri de visible olayını false yapıyor. fakat ilgisi olmayan diğer her frame için ayrı ayrı false kodu yazıyorum.

SORU: hangi FRAME aktif ise belirlediğim ölçüde belirlediğim konuma gelsin ve diğer bütün frameler ise normalde userform üzerinde hangi konumda ve boyuttaysa yerine gitsin bunları tek kodla yapabilirmiyiz. tek tek frameler için false olayı tanımlamak hem güç hemde ilerde yeni bir frame eklersem hepsinin koduna tek tek bulup ekleme yapmak gerekecelk bu yüzdden kısa bir kod varmıdır.

(frameler sıralı değil )

Son düzenleme:
- Hangi Userform aktif ise demişsiniz. Kodlarınızı Userformların "Activate" olayına yazınız. Böylece form aktif olduğunda kodlarınız çalışacaktır.

- Class modül ile olabilir. (Hakkında pek bilgim yok, forumda üstadlardan yardım isteyebilirsiniz)
- For Next döngüsü ile olabilir. (Frame'leri sıralayın)

soruda düzeltme yaptım hocam. Frme olacak userform değil. benim hatam. özür dilerim

Örnek bir dosya eklemeniz sorunuzu daha anlaşılır hale getirecektir.

Geri