• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülün yatay devam etmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z3U519
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Arkadaşlar herhangi bir formülü alta kopyaladığımız zaman örneğin =b2 deyip alta çektiğimizde b3 b4 b5 diye gidiyor. Formülün c2 d2 e2 diye yatay devam etmesini nasıl sağlarım?

selamun aleykum,

=b2 yazan hücreye f2 ile girip 2 defa f3 e basarsanır =b$2 olacaktır.
sonra dilediğiniz gibi sağa sola çekebilirsiniz.

Aleykum selam teşekkürler cevap için fakat formülü dediğiniz gibi girip aşağıya doğru çekince her hücreye aynı değer geliyor

merhaba,
hücre içerisinde f4 basarsanız aşağıdaki gibi olmalı
=$A2 bu şekilde
eğer aşağıdaki gibi olursa ilgili satır sabitlenmiş olur
=$A$1

Aşağıdaki gibi deneyin:

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(2;SATIR();4;1;))

satırın mı sütunun mu sabit kalacağını söylememişsiniz. eğer sütun sabit kalacaksa $d2, satır sabit kalacaksa d$2 olarak girmeniz gerekecek her ikisi de sabit kalacaksa $d$2 yaparsanız hem satır hem sütun sabit kalmış olur.

Satır sabit kalıp formülü aşağıya doğru çekeceğim ve aşağıya çekince formülün b2 b3 diye değilde b2 c2 diye devam etmesini istiyorum

Şöyle daha uygun oldu sanki:

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(2;SATIR(B2);4;1;))

Şöyle özetleyim a1=2 b1=4 c1=5 a2=9 b2=8 c2=6 olsun ben herhangi bir hücreye =a1 yazıp formülü aşağıya kopyaladığımda a2 deki 9 değerini dwğil de b1 deki 4 değerini almasını istiyorum

Yusuf44 teşekkürler oldu formülün mantığını açıklayabikir misiniz acaba

iyi de imleci nereye çekerseniz o satır numarası çoğaltılır. aşağı doğru çekip sağa yada sola doğru sütun ilerler mi bilmiyorum.

Formülün öze ADRES kısmında yatıyor. Aşağıdaki formülü bir hücreye yapıştırıp sonucuna bakın:

Kod:
=ADRES(2;SATIR(B2);[COLOR="Red"]2[/COLOR];1;)

Kırmızı kısım 1 olduğunda sonuç $B$2
Kırmızı kısım 2 olduğunda sonuç B$2
Kırmızı kısım 3 olduğunda sonuç $B2
Kırmızı kısım 4 olduğunda sonuç B2

Olarak gelir. sizin işinizi çözen kısım ise satır(B2) kısmı. bu kısım alta indikçe B3, B4 B5 şeklinde çoğalır. Satır() formülü o hücrenin kaçıncı satırda olduğunu getirir. B3 üçüncü satırda olduğundan satır(b3), 3 sonucunu verir. ADRES formülünün bu kısmı da sütunun kaçıncı olacağını bulmak içindir. Kısacası bu formül aşağıya kopyalandıkça sütunu 1 arttır anlamına gelmektedir.

Bir şey değil.

Alternatif,

Kod:
=İNDİS($2:$2;SATIR(2:2))

Geri