• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülün Saat Sorunu..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Aşağıdaki formüllerle saat üzerinden işlem yaptığımda sıkıntı oluyor.
Örneğin C3 hücresine 7 saat,15dakikda yani (7,15)ya da 9,45gibi girildiğinde formüllerle gelen sonuç yanlış oluyor. Formülleri saat üzerinden işlem yaptırabilir miyiz?
Kod:
=EĞER(YADA(C3=8;C3="");"";EĞER(C3<8;8-C3;""))
Kod:
=EĞER(VE(C3=8;C3="");"";EĞER(C3>8;C3-8;""))

Merhaba;
Sonuç alacağınız hücreye;
=EĞER(YADA(C3="08:00:00";C3="");"";EĞER(C3<"08:00:00";"08:00:00"-C3;""))
Formülünü uygulayıp hücre formatını ss:dd:nn yani saat formatında düzenleyin.
İyi çalışmalar.

.

Saat girişlerini: 07:15, 09:45, 12:23 gibi girmeniz gerekir.

.

Merhaba,
Arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ancak 2 formül için bir çözüm yazılmamış, galiba bana bıraktınız. Uğraştım fakat yapamadım. İkinci formül içinde çözüm yolu göstere bilir misiniz?
Teşekkür ediyorum. İlgilerinizden dolayı.
İyi akşamlar dilerim.

Merhaba,
Arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ancak 2 formül için bir çözüm yazılmamış, galiba bana bıraktınız. Uğraştım fakat yapamadım. İkinci formül içinde çözüm yolu göstere bilir misiniz?
Teşekkür ediyorum. İlgilerinizden dolayı.
İyi akşamlar dilerim.

.

Bir örnek dosya ekleyin. Ve nasıl olmasını istediğinizi manuel olarak verin. Ona göre bakalım.

Çünkü; sizin sorduğunuz sorulara bakıyorum da uzadıkça uzuyor.

.

Merhaba;
Syn Yurttaş haklı, Örneksiz uygulamalar genelde askıda kalıyor ve asıl örnek üzerinde yeniden çözüm üretmek zorunda kalınıyor.
Yardımcı bir sütun kullanabilirseniz eki deneyin.
08:00:00 zamanına göre C3 saat değerinin + yada - değerini belirtmek için sonucun önüne "+" ve "-" işareti yazdırdım. (bunu istemiyorsanız formülden kaldırın.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İyi akşamlar,
Haklısınız Sayın Muygun, nedense bir örnek dosya eklemedim bende anlamadım.
Örnek dosya ektedir. Yapmak istediğim işlemi size kısaca anlatmak istiyorum. Belki daha olumlu alternatif çözüm olabilir düşüncesiyle.
Basit bir şirkette çalıştığım ve izin aldığım ya da mesaiye kaldığım günlerin hesabını almak istiyorum. Bu sayfadan sonra hak edilen ücretten kredi ve normal harcamalara kadar uzanmak kısacası hayatımın hesabını kayıt altına almak istiyorum.
Herkesin de bildiği gibi günlük çalışma zamanı 8 saattir. Gün içerisinde izin ya da mesai olayı olduğundan C sütuna gün içerisinde çalıştığım zamanı gireceğim Örneğin 05.15 dk. saat çalıştığımızı var sayalım. C sütuna 05.15 yazdığımda kalan 02.45 dk. Zamanı ücretsiz izine yazması gerekiyor. Çalıştığımız zaman 8 saatin üstünde ise mesela 12.17 dk. İse 8 saatten fazlasını F sütuna fazla mesai kısmına yazması gerekiyor. Bu sonuçlar sayesinde kısaca şirket içi ne kadar çalıştım ne kadar mesai var, vs. falan hak edeceğim parayı görmek istiyorum. Yapılması gereken işlem Çalışılan saat girildiğinde 8 saatten fazla ise fazla olan kısım, Mesai Bölümüne, 8 saatten az ise 8 saati tamalayacak eksiklik Ücretsiz izin bölümüne yazılması gerekiyor.
İlginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yurttaş hocam örnek dosyayı ekledim. Vaktiniz olduğunda gözlemleyebilirmisiniz.

.

Kusura bakmayın. Ben sizin masal anlatmanızdan, sorunuzu anlayamıyorum. Anlayan biri varsa çözer. Ben ilgilenemeyeceğim.

.

İlginizden dolayı Teşekkür ederim Sayın Yurttaş hocam,
İyi çalışmalar dilerim.

Syg,

C, E ve F sütunlarının sayı biçimini "ss:dd" yaptıktan sonra;
E5 hücresine,
Kod:
=EĞER(VE(C5>0;C5<0,333333333333333);0,333333333333333-C5;"")
F5 hücresine,
Kod:
=EĞER(C5>0,333333333333333;C5-0,333333333333333;"")
yazıp aşağıya kadar kopyalayın.
C hücresine gireceğiniz değerler "07:45" gibi saat formatında olmalıdır.

Merhaba İsmail Bey,
Emeği geçen herkese ayrı ayır teşekkür ederim. Çok sağolun.
Konu ismail Bey, Tarafından çözümlenmiştir.

İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.

İsmail Bey, Tekrardan Merhaba,
C5 hücresine saat dışında metin kelime girdiğimde F5 için yazdığınız formülde değer hatası alıyorum. E5hücresinde böyle bir sıkıntı yok. F5 hcresinde de bu şekilde uyarlayabilirsek, farklı bir işlem içinde formülünüzü kullanacağım.
Sizden rica ediyorum, Bu durumun da giderilmesini sağlayabilirmisiniz.
Kod:
=EĞER(C5>0,333333333333333;C5-0,333333333333333;"")

Alttaki formülü kullanın,
Kod:
=EĞER(VE(ESAYIYSA(C5);C5>0,333333333333333);C5-0,333333333333333;"")

saat farklarının aylık toplamı

Merhaba;
Konu çözümlenmiş ama hazırladığım ek boşa gitmesin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilgilerinizden dolayı. Çalışma sonlandığında bu çalışmayı forumda paylaşmak istiyorum. Forumda onlarca PUANTAJ var ama baktıklarımın hiç biri kafama göre uyum sağlamadı. O yüzden kendim yapmak istedim buda sizlerin yardımıyla olacak bir konu.
İlgilerinizden dolayı herkese ayrı arı teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Syg,

Geri