• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülün değişmemesi

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Merhaba,
3 sayfalı bir excel dosyam var. 1.sayfamda 3. sayfadaki hücrelere ait bir takım formüller var. Öneğin Sayfa1 deki A2 hücresi için =Sayfa3!A2 gibi. Sonra 3.sayfada silme, sort gibi bir takım işlemler yapıyorum.İşlemler bittiğinde sayfa1 deki formüllerin yerine #REF gibi bilgiler geliyor ve hücre yerleri ve formülasyonlar değişiyor. Sayfa3 de yer alan verilerin sayısı değişse bile sayfa1 deki formüllerin yerinin değişmemesini nasıl sağlayabilirim? Yani ilk seferinde sayfa3 de 100 veri vardı sonra 300 veri geldi ama Sayfa1 de A2 hücresindeki =Sayfa3!A2 formülü değişmeyecek.

Yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba,
3 sayfalı bir excel dosyam var. 1.sayfamda 3. sayfadaki hücrelere ait bir takım formüller var. Öneğin Sayfa1 deki A2 hücresi için =Sayfa3!A2 gibi. Sonra 3.sayfada silme, sort gibi bir takım işlemler yapıyorum.İşlemler bittiğinde sayfa1 deki formüllerin yerine #REF gibi bilgiler geliyor ve hücre yerleri ve formülasyonlar değişiyor. Sayfa3 de yer alan verilerin sayısı değişse bile sayfa1 deki formüllerin yerinin değişmemesini nasıl sağlayabilirim? Yani ilk seferinde sayfa3 de 100 veri vardı sonra 300 veri geldi ama Sayfa1 de A2 hücresindeki =Sayfa3!A2 formülü değişmeyecek.

Yardımlarınızı rica ederim.

=sayfa3!A$2$ DENEYİN

bir de yazdıktan sonra aşağıya doğru çektim formülü ama aynı formülü kopyalıyor. Yani A2 deki A3 teki de $A$2

Ekte yer alan dokümanımda Açıklar sayfası KAYI dan kopyalanacak sayfasındaki hücrelere denk gelen formüller içeriyor. KAYI dan kopyalanacak sayfasında silme, sort gibi işlemler yapıyorum. Sonrasında Açıklar sayfasındaki formüller REF hatası alıyor ve yerleri de değişiyor. Çünkü KAYI dan kopyalanacak sayfası sürekli değişiyor. Açıklar sayfasındaki formüllerin değişmemesi için ne yapmalıyım? Ayrıca şu anda KAYI dan kopyalanacak sayfasında 18 satır var bu örneğin 1000 olunca Açıklar sayfası 18 de kalıyor. Ben Açıklar sayfasındaki formülleri 1000 e kadar uzatmak zorunda kalıyorum. İstediğim KAYI dan kopyalanacak sayfasındaki veri ne kadar ise Açıklara kopyalaması ve formüllerin değişmemesi.

İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek var mı?

Geri