Arkadaşlar merhaba,
uzun uğraşlar sonucunda aşağıdaki formül ile istediğim sonucu aldım.
Ancak bu formülü makroda yazdırmayı beceremedim. kayıt seçeneği ile denediğim de de olmadı bir türlü çıkamadım içerisinden.
Bir de formül çok uzun duruyordu. anlaşılır olsun diye böyle yaptım. sonlarına da & _ işaretlerini koydum bu satır devam ediyor aşağıdan devam et anlamına mı geliyor ? gelmiyorsa nasıl bir şey yazmam lazım alt satır formülün devamı uyarısı vermem için.
istiyorum ki makro çalışırken I2 hücresine aşağıdaki formülü yazsın.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar nerde hata yaptığımı da söylerse çok memnun olurum balıktan öte balık tutmayı öğrenmem lazım
Şimdiden teşekkürler
veri alacağı hücredeki metin
uzun uğraşlar sonucunda aşağıdaki formül ile istediğim sonucu aldım.
Ancak bu formülü makroda yazdırmayı beceremedim. kayıt seçeneği ile denediğim de de olmadı bir türlü çıkamadım içerisinden.
Bir de formül çok uzun duruyordu. anlaşılır olsun diye böyle yaptım. sonlarına da & _ işaretlerini koydum bu satır devam ediyor aşağıdan devam et anlamına mı geliyor ? gelmiyorsa nasıl bir şey yazmam lazım alt satır formülün devamı uyarısı vermem için.
istiyorum ki makro çalışırken I2 hücresine aşağıdaki formülü yazsın.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar nerde hata yaptığımı da söylerse çok memnun olurum balıktan öte balık tutmayı öğrenmem lazım
Şimdiden teşekkürler
veri alacağı hücredeki metin
6W-AIRBAG-KABLOLU KEMER-MANUEL LOMBAR-ISITICI-KOLÇAK-GSX
Sub Makro2()
'
a = "=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""6W"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""6W"";D2);""2"");""""));"""";EĞER(BUL(""6W"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""6W"";D2);""2"")))"
b = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""4W"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""4W"";D2);""2"");""""));"""";EĞER(BUL(""4W"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""4W"";D2);""2"")))"
c = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""AIRBAG"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""AIRBAG"";D2);""6"");""""));"""";EĞER(BUL(""AIRBAG"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""AIRBAG"";D2);""6"")))"
d = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""ISITICI"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""ISITICI"";D2);""7"");""""));"""";EĞER(BUL(""ISITICI"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""ISITICI"";D2);""7"")))"
e = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""PANC"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""PANC"";D2);""4"");""""));"""";EĞER(BUL(""PANC"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""PANC"";D2);""4"")))"
f = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""BF"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""BF"";D2);""2"");""""));"""";EĞER(BUL(""BF"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""BF"";D2);""2"")))"
g = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""SABİT"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""SABİT"";D2);""5"");""""));"""";EĞER(BUL(""SABİT"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""SABİT"";D2);""5"")))"
h = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""P.OGGETTI"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""P.OGGETTI"";D2);""9"");""""));"""";EĞER(BUL(""P.OGGETTI"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""P.OGGETTI"";D2);""9"")))"
j = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""TAVOLINO"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""TAVOLINO"";D2);""8"");""""));"""";EĞER(BUL(""TAVOLINO"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""TAVOLINO"";D2);""8"")))"
k = "&EĞER(EHATALIYSA(EĞER(BUL(""SCOMPARSA"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""SCOMPARSA"";D2);""9"");""""));"""";EĞER(BUL(""SCOMPARSA"";D2);PARÇAAL(D2;BUL(""SCOMPARSA"";D2);""9"")))"
'
m = a & b & c & d & e & f & g & h & j & k
' Cells(2, 9) hücresine uygun şekilde formül yazmam lazım. yukarıdaki tanımların hepsi yanyana bir formül oluşturuyor. ama ne rc ile ne de böyle çözemedim. RC[-5] r1c1 formülle kullandığımdaki veri aldığı hücre.
End Sub
Son düzenleme: