• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü makro ile değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office ev ve iş 2019
Selam Arkadaşlar;
Ekli Dosyada formülle bilgileri getirtiriyorum fakat formüllerin silinme ihtimali yüksek olduğundan aynı işlemleri form ile yapmak istiyorum

vba bilgim fazla olmadığından yardımcı olurmusunuz
sayfada işaretlediğim yerlere kayıt yapacak makbuzun ölçüleri bunlara göre sayfanın ayarlarını değiştirmezseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Selam Arkadaşlar;
Ekli Dosyada formülle bilgileri getirtiriyorum fakat formüllerin silinme ihtimali yüksek olduğundan aynı işlemleri form ile yapmak istiyorum

vba bilgim fazla olmadığından yardımcı olurmusunuz
sayfada işaretlediğim yerlere kayıt yapacak makbuzun ölçüleri bunlara göre sayfanın ayarlarını değiştirmezseniz sevinirim

eki inceler misiniz
ufak bir değişiklik yaptım
bir tane listbox eklemişsiniz onun yerine ben textbox ekledim

Ekli dosyalar

Sayın İhsan bey;
Yardımlarınız İçin size çok teşekkür ederim

Bir Sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

Baskı önizleme yaptığımda sayfanın boyutu a4 formatında ben baskı önizlemede görünen yer kadar sayfa boyutunu nasıl ayarlarım a5 denedim yine olmadı
a4 olunca tahsılat makbuzu yazdırdığımda yazıcı ikinci makbuz için bir boş atıyor sonra ikinciyi yazdırıyorum sayfa boyutunu özel olarak ayarlayabilirmiyiz mazkbuz boyu kadar yani?

Teşekkürler

Sayın İhsan bey;
Yardımlarınız İçin size çok teşekkür ederim

Bir Sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

Baskı önizleme yaptığımda sayfanın boyutu a4 formatında ben baskı önizlemede görünen yer kadar sayfa boyutunu nasıl ayarlarım a5 denedim yine olmadı
a4 olunca tahsılat makbuzu yazdırdığımda yazıcı ikinci makbuz için bir boş atıyor sonra ikinciyi yazdırıyorum sayfa boyutunu özel olarak ayarlayabilirmiyiz mazkbuz boyu kadar yani?

Teşekkürler

merhaba
baskı önizleme - ayarlar'dan bakınız. yok istediğiniz bu değilse
baskı önizleme - sayfasonu önizleme'ye tıklayın bakalım istediğiniz oluyor mu_?

Olmadı veya ben bulamadım

Sayfanın Boyunun Ekli resimde işaretlediğim kadar olmasını istiyorum
makbuzun Boyu bu kadar A4 boyutunda olunca boş sayfa geçiyor
Sayfa yapısından ayarları denedim ama bulamadım

Ekli dosyalar

• baskı önizleme.jpg
    baskı önizleme.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 10
Teşekkür ederim ihsan bey ama bu da olmadı olsun önceki şekilde kullanırım bu kadar oldu ya da yeter bu saatte size daha fazla zahmet olmasın hayırlı geceler teşekkürler

Teşekkür ederim ihsan bey ama bu da olmadı olsun önceki şekilde kullanırım bu kadar oldu ya da yeter bu saatte size daha fazla zahmet olmasın hayırlı geceler teşekkürler

tam olarak ne istediğinizi anlamadığım için bir çalışma yaptım.
rica ederim
:yazici:

İhsan bey bir şey daha rica etsem
Tahsılat sayfasındakı U2 (tarih) D10 (müşteri) w6 (Genel Toplam) sutunlarını
CARI isminde bir sayfa ekleyip sırayla aktarabilirmiyiz.
Cari sayfasında a1 de tarih b1 de müşteri ismi c1 de ise tahsılat tutarını kayıt yapsın
Ben aşağıdaki kodu denedim fakat tam olarak çalıştıramadım

Sub KAYIT()

Set s1 = Sheets("CARI")
son = s1.[a65536].End(3).Row + 1
If WorksheetFunction.CountA(Range("a2")) = 0 Then
MsgBox "Lütfen Veri Giriniz", , "By Mustafa"
Else
Range("u2").Copy s1.Range("u" & son)
MsgBox "AKTARIM TAMAMLANDI ", , "By Mustafa"

End If
End Sub

dosya içinde açıklama ile anlatabilir misiniz ben bu şekilde anlamıyorum

tam olarak ne istediğinizi anlamadığım için bir çalışma yaptım.
rica ederim
:yazici:
ihsan bey çalışmanız hakkında sorun yok ne demek istediğimi anlamışsınız buraya kadar hemfikiriz.

ben makbuzu yazdırırken a4 kağıt boyutunun yarısı kadar bır kağıt boyutu kullanıyorum tahsılat malbuzlarını bilirsiniz yarım a4 olurlar genelde fakat benım dosyam a4 boyutunda resimde işaretlediğim kadar kağıt boyutunu nasıl ayarlarım demek istemiştim fakat sorun yok dosyayı son eklediğiniz şekilde kullanıyorum

Geri