• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü Macroya Çevirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
=TOPLA.ÇARPIM(--(EĞERSAY(A2:A20000;A2:A20000)>1)/2) formülünü macroya çevirebilir miyiz?

bu formül ile ne yapmak istediğinizi açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız
yani bir de anlamadığım şu :
bir formül ekliyorsunuz bunu makroya çevirirmisiniz diyorsunuz ama ne yapacağınızı anlatan bir dosya veya açıklama yok sizce nasıl yapmalıyız biz size böyle soru sorsak ne yaparsınız acaba çok merak ediyorum

A Sütunu İçerisinde Mükerrer Geçenlerin Sayısını Bulmak

Amacım A sütununda A2 Hücresinden A20000 Hücresi İçerisinde Mükerrer Geçenlerin Sayısını Bulmak.
http://www.excel.web.tr/f14/bir-sutunda-kac-cift-var-t100947.html sayfada Bir Sütunda Kaç Çift Var başlıklı bir konu açmıştım. Verilen Formül İşimi Gördü Yalnız Sayfada Kasılma Olunca Çare Olarak da Acaba; Macroya Çevrilirse Sayfadaki Kasılmayı Giderebilir miyim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konuda fikri olan var mı acaba?

Bunu denermisiniz.
Sitede bununla ilgili bir sürü örnek mevcut

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Columns("A:A").Interior.ColorIndex = xlNone
sat = [a65536].End(3).Row
For i = 2 To sat
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & sat), Cells(i, 1).Value) > 1 Then
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = 6
Else
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = xlNone
End If
Next
MsgBox "işlem tamam  "
End Sub

Sayın halit3 bey öncelikle teşekkür ederim. Örnek dosya ekledim ama gerekli açıklamayı ise

"""Amacım A sütununda A2 Hücresinden A20000 Hücresi İçerisinde Mükerrer Geçenlerin Sayısını Bulmak.
http://www.excel.web.tr/f14/bir-sutu...r-t100947.html sayfada Bir Sütunda Kaç Çift Var başlıklı bir konu açmıştım. Verilen Formül İşimi Gördü Yalnız Sayfada Kasılma Olunca Çare Olarak da Acaba; Macroya Çevrilirse Sayfadaki Kasılmayı Giderebilir miyim?""" diye bu şekilde yazmıştım.

Amacım A2 hücresinden itibaren A20000 hücresine kadar ( Metin ve Rakamlardan oluşan Örnek dosyada olduğu gibi ) mükerrer olanların sayısını A1 hücresine yazmasını istiyorum. Yani Mükerrer Evrak çıkmasın istiyorum. Kolay gelsin.

Bunu denermisiniz,

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Columns("A:A").Interior.ColorIndex = xlNone
sat = [a65536].End(3).Row
For i = 2 To sat
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & sat), Cells(i, 1).Value) > 1 Then
say = say + 1
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = 6
Else
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = xlNone
End If
Next
Cells(1, 1).Value = say
MsgBox say & "  işlem tamam  "
End Sub

Sayın Halit3 bey kodu aldım çalışma sayfasında denedim ama uygulayamadım örnek dosya üzerine ekleyebilirseniz çok memmun kalacağım emeğiniz için teşekkürler.

Sayın Halit3 bey kodu aldım çalışma sayfasında denedim ama uygulayamadım örnek dosya üzerine ekleyebilirseniz çok memmun kalacağım emeğiniz için teşekkürler.

ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Teşekkürler Gerçekten Güzel Olmuş Elinize Sağlık İşimizi Gördü.

Halit Bey,
Elinize sağlık.

Geri