• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü Kopyalamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2008
Arkadaşlar forumda birkaç farklı şekilde arattırdım fakat bulamadım :( Eğer forumda var ise özür dilerim modorötör arkadaşlardan konu kirliliğinden dolayı.

Soru :
yaklaşık 20 ayrı sayfadan oluşan bir Excel kitabı var bunun ilk sayfasında verilerin toplam değerlerini göstermek için şu kodu kullandım.

=Sayfa2!A2 bu kodu sayfa1 de a6 hücresine yazdım fakat sağa doğru çektiğimde =Sayfa2!A2 =Sayfa2!B2 =Sayfa2!C2 şeklinde oluyor. Ben ise =Sayfa2!A3 =Sayfa2!A4 =Sayfa2!A5 olmasını istiyorum bununla ilgi formül bulamadım yaklaşık 300 tane hücreye formül girişi yapıcam tek tek bunu çözemezssem.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hücre başvuru yazdığınız zaman (yazdığınız formül gibi) eğer harfin yanına $ imi koymazsanız sürüklediğiniz zaman eğer sağa sola sürüklüyorsanız sütunu ifade eden harfi, aşağı yukarı sürüklüyorsanız kaçıncı satır olduğunu değiştirir.
örneğin sizin formülünüzde
=Sayfa2!A2
Bunu sağa doğru sürüklerseniz =Sayfa2!B2 olur.Aşağı sürüklerseniz =Sayfa2!A3 olur.yukarı sürüklerseniz =Sayfa2!A1 olur.
Sürüklediğiniz zaman sutunun değişmesini istemiyorsanız =Sayfa2!A2 şeklinde olan formülünüzü =Sayfa2!$A2 şeklinde değiştiriniz.Yok satır değişmesin diyorsanız =Sayfa2!A$2 şeklinde değiştirin.İkisinide değiştirmesini istemiyorsanız =Sayfa2!$A$2 böyle yazın.

hücre başvuru yazdığınız zaman (yazdığınız formül gibi) eğer harfin yanına $ imi koymazsanız sürüklediğiniz zaman eğer sağa sola sürüklüyorsanız sütunu ifade eden harfi, aşağı yukarı sürüklüyorsanız kaçıncı satır olduğunu değiştirir.
örneğin sizin formülünüzde
=Sayfa2!A2
Bunu sağa doğru sürüklerseniz =Sayfa2!B2 olur.Aşağı sürüklerseniz =Sayfa2!A3 olur.yukarı sürüklerseniz =Sayfa2!A1 olur.
Sürüklediğiniz zaman sutunun değişmesini istemiyorsanız =Sayfa2!A2 şeklinde olan formülünüzü =Sayfa2!$A2 şeklinde değiştiriniz.Yok satır değişmesin diyorsanız =Sayfa2!A$2 şeklinde değiştirin.İkisinide değiştirmesini istemiyorsanız =Sayfa2!$A$2 böyle yazın.

Syn : 12Subat
bunu sütunda çektiğimizde maalesef aynı arkadaşın dediği gibi olur

Bildiğim,anladığım kadarıyla cevap yazdım ama İhsan Hocam benden önce davranmış:)

Dediğim gibi hocam.Anladığım kadar.Ötesi yok.

Hocam yardımınız için teşekkürler formülün ilk kısmını çözdüm fakat daha sonralarını çözüp adapte edemedim :(

=İNDİS(Sayfa2!$E$2:$H$13; burdan sonrasını ayarlıyamadım KAÇINCI(B$10;Sayfa2!$E$2:$E$13;0);KAÇINCI($A11;Sayfa2!$F$1:$H$1;0)+1)

Hocam yardımınız için teşekkürler formülün ilk kısmını çözdüm fakat daha sonralarını çözüp adapte edemedim :(

=İNDİS(Sayfa2!$E$2:$H$13; burdan sonrasını ayarlıyamadım KAÇINCI(B$10;Sayfa2!$E$2:$E$13;0);KAÇINCI($A11;Sayfa2!$F$1:$H$1;0)+1)

neyi yapamadınız söyleyin izah edeyim

Yardımlardan dolayı teşekkürler hocam $ işaretlerini =Sayfa1!$J$6 şeklinde kullanarak sabitledim ve bütün hücrelere kopyala yapıştır yaparak hallettim daha sonrada bul ve değiştir ile sayfa isimlerini değiştirdim.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

Son düzenleme:
Yardımlardan dolayı teşekkürler hocam $ işaretlerini =Sayfa1!$J$6 şeklinde kullanarak sabitledim ve bütün hücrelere kopyala yapıştır yaparak hallettim daha sonrada bul ve değiştir ile sayfa isimlerini değiştirdim.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

eki inceler misiniz
inceledikten sonra bilgi verin dosyayı kaldırayım.
Sekme Adlarını Hücreden Almakta birbirine uymadığı takdirde #başv hatası vermekte.
Lütfen Başka Arkadaşlar İndirmesin İçinde Şahsi Bilgiler Bulunmakta. dosya çözüme ulaştığında silinecektir

Dosya Şahsi Bilgiler İçerdiği İçin Kaldırılmıştır

kod ile yapılmış alternatif çözüm
Sub kopyala()
sat1 = 1 ' baslangıç veri satırı
sut1 = "A" ' baslangıç veri sutünu
sat2 = 8 ' yazılacak başlangıc satırı
sut2 = 1 ' yazılacak başlangıc satırı
son = 20 'yazılacak veri seyısı
For i = 1 To son
Cells(sat2, sut2) = "=Sayfa2!" & sut1 & sat1
sat1 = sat1 + 1
sut2 = sut2 + 1
Next
End Sub

buda farklı bir uygulama

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri