• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Förmülü başka çalışma kitabına uyarlamak

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ekteki Kitap2'de A sütununda bulunan formül, çalışma sayfamı çok ağırlaştırdığı için bu işlemi Kitap1 deki A sütununda yapmasını istiyorum. Yani Kitap1, Kitap2'den beslenecek. Acaba bunu nasıl yapabiliriz? Foruma baktım çok uğraştım ama her zamanki gibi olmadı.. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden çok teşekkür ederim. çok uğraştım ama bu formülü uyarlayamadım..

Ekli dosyalar

Kitap2 deki formülünüz:
A7 hücresinde
Kod:
=EĞER(EĞERSAY([B][COLOR="Red"]B:B[/COLOR][/B];B7)>1;EĞERSAY($B$7:B7;B7);"")

B:B kısmını

sayfadaki verilerinizin uzunluğuna uygun şekilde;
Örnek;(1500 satırlık veriniz varsa)
$B$7:$B$1500

şeklinde değiştirip uygulayın, aşağıya kadar kopyalayıp yapıştırın.
Sayfanızın rahatladığını göreceksiniz.

Merhaba öncelikle ilgilenmiş olduğunuz için teşekkür ederim Kitap1 e uygulayıp ek olarak paylaşabilir misiniz?

çalışma aralığı ise B7:B30000 olacak şekilde ayarlayabilirseniz çok sevinirim. ayrıca kopyalamayı kitap1 deki tüm A sütununa uyarlamasanız da olur örnek 1 - 2 hücre olursa gerisini ben tamamlayabilirim teşekkürler :)

Kitap1 uygulaması yapmamanız ve Kitap2 deki ağırlaşmayı önlemek için , formülü tarif ettiğim şekilde uygulamanız yeterli.

yani tek çalışma kitabında bu uygulamaya devam etmemi söylüyorsunuz doğru mu

Evet, formülü tarif ettiğim şekilde $B$7:$B$30000 şeklinde uygularsanız, sayfa çalışması rahatlar.
Ancak, 30000 satırlık veriler zaten sayfanızın boyutunu ve çalışmasını zorlaştırır.Buna yapacak bir şey yok.

peki şuan çalışma sayfamı en çok ağırlaştıran işlem bu gözüküyor. sizin dediğiniz şekilde uyguladım biraz daha rahatladı çalışma sayfam.. eğerki bu işlemi başka bir çalışma kitabında yaparsa daha rahat olmazmı bir de aynen dediğiniz şekilde kitap1 e uyarlasak bunu.. çünkü kitap2 kapalı olduğunda kitap1 e bakacağım.. eğerki olursa bu uyarlamada yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum

Merhaba arkadaşlar ekteki Kitap2'de A sütununda bulunan formül, çalışma sayfamı çok ağırlaştırdığı için bu işlemi Kitap1 deki A sütununda yapmasını istiyorum. Yani Kitap1, Kitap2'den beslenecek. Acaba bunu nasıl yapabiliriz? Foruma baktım çok uğraştım ama her zamanki gibi olmadı.. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden çok teşekkür ederim. çok uğraştım ama bu formülü uyarlayamadım..
. . .

Butona tıkladığınızda çalışacak şekilde formülü makroya çevirsek ?

. . .

selamlar Hüseyin bey çok mantıklı :) bir ekte uygulamalı yapabilirseniz mutlu olurum :)

selamlar Hüseyin bey çok mantıklı :) bir ekte uygulamalı yapabilirseniz mutlu olurum :)
. . .

Ektedir.

Kod:
Sub KOD()
[COLOR="DarkGreen"]'=EĞER(EĞERSAY(B:B;B7)>1;EĞERSAY($B$7:B7;B7);"")[/COLOR]
Application.ScreenUpdating = False

Range("A7:A65536").ClearContents
sonsat = [B65536].End(3).Row

For i = 7 To sonsat

If WorksheetFunction.CountIf(Range("B7:B" & sonsat), Cells(i, "B")) > 1 Then
Cells(i, "A") = WorksheetFunction.CountIf(Range("B7:B" & i), Cells(i, "B"))
End If

Next i

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox " B i t t i "
End Sub

. . .

Ekli dosyalar

çok çok mersi Hüseyin bey gerçekten bu harika oldu :)

Geri