• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü Hücreyi Toplama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
İyi Günler,

Ekli dosyada genel tablodan alınmış bir bölüm bulunmaktadır. tabloda bir başka sayfadan alınan değeri 0 yada boş ise formullu olarak yazmış oldugum hücre zaten boş gösteriyor fakat toplam kısmında formullü hücreyi alırken hata yapmış yada yapamamış olmamdan kaynaklı formulu oturtamıyorum burada sadece formullu hücrelerin toplanması yeterli olacaktır.daha pratik olacagını düşündügün fikirleriniz varsa örnektede belirtebilir bilgileriniz dahilinde biz yeni başlayan excell kullananlarada ögretmiş olursunuz.

Şimdiden Teşekkürler.

Konu açmadan önce ilgili konu hakkında detaylı araştırma yapılmıştır.

Ekli dosyalar

çift tırnak "" yerine 0 yazsanız ve koşullu biçimlendirmeden o hücreyi, 0 olursa yazı rengini hücre rengi ile aynı yapsanız olur mu?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bahsettiğiniz hücreye aşağıdaki formülü uygularmısınız.

Kod:
=ETOPLA(B2:D2;"<>0";B2:D2)

METİN ve KORHAN Bey öncelikle teşekkürler,

formüllerinizi denedim ellerinize sağlık fakat iki yöntemde sorun çıkıyor tablonun tamamını ekte bulabilirsiniz ( 2010 ve 2011 ) toplamları farklı olacak şekilde toplamam lazım şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu durumda hücrelerdeki formülleri sıfır gösterecek şekilde ayarlayın. Ortalama formülünüzüde aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=TOPLA(E5:G21)/EĞERSAY(E5:G21;">0")

Merhaba,

Bu durumda hücrelerdeki formülleri sıfır gösterecek şekilde ayarlayın. Ortalama formülünüzüde aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=TOPLA(E5:G21)/EĞERSAY(E5:G21;">0")

kusura bakmayın yoruyorum sizi benim ortalama ile bir sıkıntım yok sadece topamda sorun var onu yapak istiyorum

Merhaba,

Ben dosyanızda gerekli düzeltmeleri yaptım. İncelermisiniz.

Sıfır değerler için hücre biçimlendirmesini inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey,

yardımlarınız için teşekkür ederim formül işe yaradı her sizlerin sayesinde yeni birşey ögrenmek güzel oluyor.

Korhan Bey Merhaba,

Ben yanlış bil bilgi sizlere aktarmışım aslında toplama olmayacak dönemlerinde ortalaması alınacak şeklinde olması gerekirdi.

yani 2010 ortalaması ve 2011 ortalaması şeklinde en son hücre ise =2011-2010 şeklinde olması gerekiyor

Tabloyu kontrol ederseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Sarı renkli satırda yıllar vardır. Hücre biçimlendirmeden görünmez yaptım. Dolgu renginide beyaz yaparak yıllar o satırda yokmuş gibi gösterebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri